Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Νέα εντυπωσιακή δημιουργία της Lanzante

Ελλάδα 15:48
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Νέα εντυπωσιακή δημιουργία της Lanzante

ΝΕΑ

Νέα εντυπωσιακή δημιουργία της Lanzante

ΝΕΑ

Η McLaren P1 GTR-18, με επιρροές από τη θρυλική F1 GTR Longtail, είναι το νέο δημιούργημα της Lanzante που κατά καιρούς μας έχει δώσει κάποια πολύ εντυπωσιακά μοντέλα.

Advertisement
Advertisement

Η McLaren P1 GTR-18 από την Lanzante, πάει σε ένα άλλο επίπεδο το θέμα hypercar, ενώ παραμένει νόμιμο για χρήση σε δημόσιους δρόμους, δεν είναι δηλαδή ένα αυτοκίνητο για χρήση σε πίστα αποκλειστικά. Η Lanzante, η βρετανική εταιρεία που είναι υπεύθυνη για την κατασκευή ορισμένων ειδικών εκδόσεων βασισμένων σε μοντέλα της McLaren τα τελευταία χρόνια, μόλις αποκάλυψε την τελευταία της δημιουργία. Με την ονομασία McLaren P1 GTR-18, είναι το απόλυτο πακέτο αναβάθμισης που σχεδιάστηκε για το P1 GTR.

Advertisement
Advertisement

Η Lanzante έγινε παγκοσμίως γνωστή πριν μερικά χρόνια, όταν άρχισε να μετατρέπει το P1 GTR της McLaren σε ένα τέρας, νόμιμο για χρήση δρόμου. Το πρώτο πράγμα που παρατηρεί κανείς, είναι ότι το αυτοκίνητο διαθέτει στυλ αμαξώματος “Long Tail”- στοιχείο που αποτελεί παραπομπή στη θρυλική McLaren F1 GTR “Long Tail”. Ως μέρος αυτού του νέου πακέτου, το αυτοκίνητο λαμβάνει ένα μεγαλύτερο splitter εμπρός και μια νέας σχεδίασης πίσω πτέρυγα.

Μόλις 6 P1 GTR θα μετατραπούν σε GTR-18 από τη Lanzante που όπως είπαμε είναι εμπνευσμένα από την αγωνιστική F1 GTR Long Tail. Το χρώμα στο συγκεκριμένο αυτοκίνητο έχει τον ίδιο κωδικό με αυτό του αγωνιστικού με το Νο 28, ενώ μια ειδική επίστρωση χρώματος έχει απλωθεί πάνω από τα ανθρακονημάτινα μέρη του αμαξώματος. Τα υπόλοιπα πέντε που θα παραχθούν, θα έχουν το καθένα ένα μοναδικό χρώμα που μοιάζει με αυτό που φορούσε το κάθε ένα από τα αγωνιστικά.

Advertisement

Δεν έχει καταστεί σαφές αν η Lanzante έχει κρατήσει τον υβριδικό twin turbo κινητήρα των 3,8 λίτρων του P1 GTR αλλά όπως και να έχει θεωρείται παραπάνω από βέβαιο το ότι η απόδοση του GTR-18 θα είναι τουλάχιστον 986 ίππων. Άλλα στοιχεία για τα τεχνικά χαρακτηριστικά της ειδικής αυτής έκδοσης δεν υπάρχουν, όπως δεν υπάρχουν και στοιχεία αναφορικά με το κόστος για την αγορά του κάθε ενός από τα 6 αυτά ξεχωριστά αυτοκίνητα.

Advertisement