Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Νέα έκδοση 4×4 για το RAV4

Ελλάδα 3:41
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Νέα έκδοση 4×4 για το RAV4

ΝΕΑ

Νέα έκδοση 4×4 για το RAV4

ΝΕΑ

Η Toyota επεκτείνει τις τετρακίνητες εκδόσεις στο δημοφιλές της SUV, προσφέροντας το σύστημα AWD και σε συνδυασμό με το 2λιτρο diesel. Μέχρι σήμερα, όσοι αναζητούσαν έκδοση 4×4 στο νέο RAV4 θα έπρεπε να επιλέξουν ανάμεσα στο 2.0 βενζίνης και το 2.2 πετρελαίου. Ο 2.0 D-4D αποδίδει 124 PS και 31,6 kgm ροπής (από τις 1.600 έως τις 2.400 rpm), συνδυάζεται με 6τάχυτο μηχανικό κιβώτιο και εκπέμπει στο περιβάλλον 136 g. CO2 ανά km (έναντι 127 g/km της προσθιοκίνητης έκδοσης).

Advertisement
Advertisement

Το σύστημα Dynamic Torque Control AWD χρησιμοποιεί αισθητήρες για να ελέγχει την ταχύτητα, τη γωνία του τιμονιού και τις κλίσεις για να ανακατανέμει διαρκώς την αναλογία ροπής στους δύο άξονες. Υπό φυσιολογικές συνθήκες και για περιορισμό της κατανάλωσης, το RAV4 κυκλοφορεί ως προσθιοκίνητο. Η αναλογία ροπής φθάνει από το 100:0 στο 50:50. Ο οδηγός μπορεί να επιλέξει τη λειτουργία AWD Lock, για σταθερή κατανομή 50:50 και σε ταχύτητες έως 40 km/h.

Παράλληλα, η ιαπωνική εταιρεία διαθέτει το RAV4 με νέα καφέ απόχρωση του αμαξώματος και νέας σχεδίασης 18άρες ζάντες αλουμινίου. Οι μπεζ δερμάτινες επενδύσεις στα καθίσματα και το ταμπλό προσδίδουν στο SUV πιο πολυτελή χαρακτήρα. Το αναβαθμισμένο σύστημα πολυμέσων Toyota Touch 2 φέρει νέα οθόνη αφής 6 ιντσών με καλύτερη ανάλυση.

Ο προαιρετικός εξοπλισμός ασφαλείας περιλαμβάνει σύστημα Rear Cross Traffic Alert. Όταν το RAV4 εξέρχεται με όπισθεν από κάθετη θέση στάθμευσης, το ραντάρ ανιχνεύει οχήματα που πλησιάζουν και δεν εντοπίζονται από την κάμερα οπισθοπορείας ή τους εξωτερικούς καθρέπτες. Ηχητικό και οπτικό σήμα ενημερώνει τον οδηγό ώστε να αποφευχθεί ο κίνδυνος ατυχήματος.

zp8497586rq
Advertisement
Advertisement