Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Νέα διετής καθυστέρηση στο πλάνο της Alfa Romeo

Ελλάδα 22:47
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Νέα διετής καθυστέρηση στο πλάνο της Alfa Romeo

ΝΕΑ

Νέα διετής καθυστέρηση στο πλάνο της Alfa Romeo

ΝΕΑ

Η… σιγή ασυρμάτου των τελευταίων μηνών όσον αφορά το λανσάρισμα της Giulia αλλά και του SUV ήταν το πρώτο δείγμα ότι η Alfa Romeo προχωρούσε σε επαναπρογραμματισμό του εμπορικού της πλάνου. Ο όμιλος Fiat Chrysler Automobiles παρουσίασε τις αλλαγές στο περιθώριο δημοσιοποίησης των οικονομικών αποτελεσμάτων για το έτος 2015.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΜΠΙΤΣΙΚΩΚΟΥ

Το προηγούμενο business plan είχε παρουσιαστεί τον Μάιο του 2014 και οι αλλαγές αφορούν αποκλειστικά την Alfa Romeo. Ενώ τότε είχε προγραμματιστεί για το τελευταίο τρίμηνο του 2015 το λανσάρισμα της Giulia, αυτό θα γίνει εντός του 2016 (χωρίς να δοθούν περισσότερες λεπτομέρειες για τoν ακριβή μήνα). Θα ακολουθήσει, έως το 2017 το αργότερο, το μεσαίο SUV.

Ο διευθύνων σύμβουλος του ιταλο-αμερικανικού ομίλου, Sergio Marchionne, κατά την παρουσίαση της Giulia.

Το αρχικό πλάνο προέβλεπε 7 νέα μοντέλα την τριετία 2016-2018, όμως πλέον ως ορίζοντας τίθεται το έτος 2020. Ανακοινώθηκε ότι την τετραετία 2017-2020 προγραμματίζεται η κυκλοφορία ενός μεγάλου αυτοκινήτου (πιθανώς η ναυαρχίδα με τη μορφή sedan), δύο SUV, δύο ειδικών εκδόσεων (το ένα θα είναι το πισωκίνητο roadster) και ενός hatchback (ο αντικαταστάτης της Giulietta;).

Advertisement
Advertisement

Ως αιτίες για τις αλλαγές αυτές αναφέρονται η αβεβαιότητα στην αγορά της Κίνας, η ανάγκη για δημιουργία αποτελεσματικού παγκοσμίου δικτύου διανομής και ο περιορισμός επενδύσεων στους τομείς Έρευνας & Ανάπτυξης, κατασκευής και προϊόντων έως το 2018. Η Alfa Romeo θα δώσει μεγαλύτερη έμφαση στις αγορές της Ευρώπης και της Βόρειας Αμερικής.