Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Νέα αναβολή για την επέκταση της Λεωφόρου Κύμης

Ελλάδα 3:20
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Νέα αναβολή για την επέκταση της Λεωφόρου Κύμης

ΝΕΑ

Νέα αναβολή για την επέκταση της Λεωφόρου Κύμης

ΝΕΑ

Η εκδίκαση της προσφυγής για τα έργα στην Αττική Οδό, ορίστηκε για τις 22 Φεβρουαρίου 2024.

Advertisement
Advertisement

Νέα τρίμηνη αναβολή έλαβε ο διαγωνισμός, για την επέκταση της Αττικής Οδού και δη της Λεωφόρου Κύμης, για πρώτη φορά μετά το 2004.

Όπως έγινε γνωστό, η εκδίκαση της προσφυγής του Δήμου Ηρακλείου στο ΣτΕ που ήταν προγραμματισμένη για τις 14 Νοεμβρίου και αναβλήθηκε, ορίστηκε εκ νέου για τις 22 Φεβρουαρίου 2024.

Μέχρι τότε το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών θα πρέπει να έχει προετοιμάσει τα δύο σενάρια για την υλοποίηση του μεγάλου αυτού έργου. Το πρώτο θα είναι με την θετική έκβαση να ολοκληρώσει ως έχει τον διαγωνισμό και να ξεκινήσει εντός του 2024 η κατασκευή από το ανάδοχο σχήμα ΤΕΡΝΑ-ΑΚΤΩΡ-ΙΝΤΡΑΚΑΤ.

Advertisement
Advertisement

Το δεύτερο είναι να συμμορφωθεί με την όποια διαφορετική απόφαση του ΣτΕ που αυτό μπορεί με τη σειρά του να σημαίνει είτε επαναξιολόγηση του διαγωνισμού, είτε αν αλλάξουν δραστικά τα στοιχεία με τα οποία δημοπρατήθηκε να εξεταστούν όλες οι ενδεδειγμένες λύσεις.

Πάντως, το αρμόδιο υπουργείο προχώρησε, μετά από σχετική φημολογία σε διευκρινιστική ενημέρωση γύρω από την χρηματοδότηση του έργου, στην οποία αναφέρει πως «το έργο εντάχθηκε στο ΠΔΕ τον Δεκέμβριο του 2021, προκειμένου να εκκινήσει η διαγωνιστική διαδικασία με προϋπόθεση ότι η Προϊσταμένη Αρχή δεν θα προβεί σε κοινοποίηση προς το ανάδοχο σχήμα πριν την ένταξη του έργου σε πρόγραμμα συγχρηματοδότησης».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Τα 7 μεγάλα έργα που τα αλλάζουν όλα
Πως θα «τρέξουν» τα έργα αποκατάστασης στο σιδηροδρομικό δίκτυο;
Αλλάζουν όλα στην Αττική