Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Νέα Alpina Β5 με 600 άλογα

Ελλάδα 10:56
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Νέα Alpina Β5 με 600 άλογα

ΝΕΑ

Νέα Alpina Β5 με 600 άλογα

ΝΕΑ

Η Alpina παρουσιάζει τη νέα βελτιωμένη της B5 Bi-Turbo, με 600 άλογα και επιδόσεις που θα ανταγωνίζονται την επόμενη γενιά της BMW M5.

Advertisement
Advertisement

Κώστας Φούζας (kf@newsauto.gr)

Η Alpina χρησιμοποιεί για την B5 τον 4,4 λίτρων twin-turbo V8 κινητήρα της BMW, στον οποίο χαρίζει 600 άλογα ισχύος και 800 Nm ροπής. Τα νούμερα αυτά σε συνδυασμό με ένα 8τάχυτο αυτόματο κιβώτιο και τετρακίνηση, προσφέρουν στην B5 πραγματικά πολύ γρήγορες επιδόσεις. Ειδικότερα, η Alpina τονίζει ότι για το 0-100 km/h απαιτούνται μόνο 3,5 sec, ενώ για το 0-200 km/h 11,4 sec. Η τελική ταχύτητα της πανίσχυρης BMW Σειρά 5 αγγίζει τα 330 km/h.

Advertisement
Advertisement

Φυσικά, εκτός από τον κινητήρα η Alpina τοποθετεί νέες αναρτήσεις με ρυθμιζόμενα αμορτισέρ και πιο σφιχτά ελατήρα, που τις συνδυάζει με ζάντες 20 ιντσών. Ενισχυμένα είναι και τα φρένα, με 4πίστονες δαγκάνες εμπρός και διάτρητους δίσκους. Στο αμάξωμα, η Alpina Β5 Bi-Turbo τονίζει την παρουσία της με την προσθήκη μιας σειράς από νέα αεροδυναμικά βοηθήματα, ενώ στο εσωτερικό συναντούμε νέο τιμόνι, δερμάτινες επενδύσεις σε όλες σχεδόν τις επιφάνειες και νέα διακοσμητικά.

Σημαντικό στοιχείο της νέας B5 Bi-Turbo αποτελεί το γεγονός ότι εκτός από σεντάν προσφέρεται και σε στέισον έκδοση, με την τιμή της στη Γερμανία να είναι 112.000 ευρώ. Οι πρώτες παραδώσεις θα ξεκινήσουν τον Σεπτέμβριο.

Advertisement

 

 

Advertisement