Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η νέα 2λιτρη Porsche Macan έρχεται τον Ιούνιο

Ελλάδα 10:59
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η νέα 2λιτρη Porsche Macan έρχεται τον Ιούνιο

ΝΕΑ

Η νέα 2λιτρη Porsche Macan έρχεται τον Ιούνιο

ΝΕΑ

Η Porsche επεκτείνει την γκάμα των compact SUV με την προσθήκη ενός νέου κινητήρα για τη Macan. Ο νέος turbo 2λιτρος κινητήρας αποδίδει 252 PS (από τις 5.000 έως τις 6.800 σ.α.λ). και θα είναι διαθέσιμος στη χώρα μας από τον Ιούνιο του 2016.

Advertisement
Advertisement

Η δίλιτρη Macan κάνει το 0-100 χλμ./ώρα σε 6,7 δευτερόλεπτα, και με το προαιρετικό πακέτο εξοπλισμού Sport Chrono ο χρόνος αυτός μειώνεται στα 6,5 δευτερόλεπτα, ενω όπως και σε όλες τις Macan, στο βασικό εξοπλισμό περιλαμβάνεται το επτατάχυτο κιβώτιο ταχυτήτων διπλού συμπλέκτη PDK. Η τελική της ταχύτητα αγγίζει τα 229 χλμ./ώρα.

Σε ό,τι αφορά στην κατανάλωση καυσίμου, η νέα Macan θα είναι οικονομική. Ανάλογα με τον επιλεγμένο συνδυασμό διαστάσεων των τροχών, η δίλιτρη Macan θα καταναλώνει από 7,4 λ./100 χλμ. έως 7,2 λ./100 χλμ. σε μεικτό κύκλο βάσει κατασκευαστή.

Advertisement
Advertisement

porsche macan interior 640

Turbo 4κύλινδρος κινητήρας με sport χαρακτηριστικά

Ο τετρακύλινδρος εν σειρά κινητήρας είναι σχεδιασμένος να αποδίδει με ιδιαίτερα σπορ και αποδοτικό τρόπο: λειτουργεί με πίεση υπερπλήρωσης έως 2 bar, ψύξη αέρα πλήρωσης, άμεσο ψεκασμό βενζίνης και μεταβλητό χρονισμό βαλβίδων. Το σύστημα VarioCam Plus προσαρμόζει συνεχώς τους εκκεντροφόρους εισαγωγής και εξαγωγής, ενώ παράλληλα ελέγχει το βύθισμα των βαλβίδων εξαγωγής. Για παράδειγμα, η μέγιστη ροπή, η οποία φτάνει τα 37,7 kg είναι διαθέσιμη από τις 1.600 μόλις σ.α.λ., και έως τις 4.500 σ.α.λ.

Και η δίλιτρη Macan θα είναι ένα SUV με ιδιαίτερα sport οδική συμπεριφορά. Το σύστημα ενεργούς τετρακίνησης PTM (Porsche Traction Management), περιλαμβάνεται στο βασικό εξοπλισμό και συνδυάζεται με μια «ευέλικτη» ανάρτηση και ένα ακριβές σύστημα διεύθυνσης. Προαιρετικά διατίθεται η αερανάρτηση με δυνατότητα ρύθμισης του ύψους της. Το βάρος της χωρίς φορτίο δεν ξεπερνά τα 1.770 kg και έτσι, η Macan είναι το ελαφρύτερο SUV της Porsche, γεγονός που συμβάλλει περαιτέρω στην οδική της συμπεριφορά.

Advertisement

Πλούσιος βασικός εξοπλισμός

Οπτικά, αλλά και σε ό,τι αφορά τα χαρακτηριστικά του, το νέο δίλιτρο μοντέλο διαφέρει από τις άλλες Macan μόνο στις λεπτομέρειές του. Εξωτερικά στο αμάξωμα, διακριτικά χαρακτηριστικά είναι οι μαύρες διακοσμητικές λωρίδες στα παράθυρα, οι επίσης μαύρες δαγκάνες των φρένων στους τροχούς των 18 ιντσών, καθώς και η εξάτμιση με δύο μονές απολήξεις από βουρτσισμένο ανοξείδωτο χάλυβα.
Πολλά από τα χαρακτηριστικά του βασικού εξοπλισμού του αυτοκινήτου είναι ίδια με αυτά των μοντέλων S. Για παράδειγμα, η Macan διαθέτει καθίσματα με ηλεκτρική ρύθμιση οκτώ σημείων στην πλευρά του οδηγού, επενδύσεις από Alcantara, το τελευταίας γενιάς Σύστημα Διαχείρισης Επικοινωνιών (PCM), σύστημα προειδοποίησης για απόκλιση από τη λωρίδα κυκλοφορίας, καθώς και ηλεκτρικά ανοιγόμενη πέμπτη πόρτα.

Η νέα 2λιτρη Porsche Macan θα είναι διαθέσιμη στην ελληνική αγορά, τον προσεχή Ιούνιο.

Advertisement

new Porsche macan back 640