Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Συγχώνευση PSA – FCA: Τι απάντησαν οι συνδικαλιστές;

Ελλάδα 3:07
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Συγχώνευση PSA – FCA: Τι απάντησαν οι συνδικαλιστές;

ΝΕΑ

Συγχώνευση PSA – FCA: Τι απάντησαν οι συνδικαλιστές;

ΝΕΑ

Τα συνδικάτα παραμένουν σε επαγρύπνηση μέχρι την ολοκληρωμένη εικόνα των επιπτώσεων του σχεδίου για τα εργοστάσια.

Advertisement
Advertisement

Η πλειοψηφία των συνδικαλιστικών οργανώσεων που εκπροσωπούν τους εργαζόμενους στον όμιλο PSA είναι υπέρ μιας προγραμματισμένης συγχώνευσης ύψους 50 δισεκατομμυρίων δολαρίων με τη Fiat Chrysler Automobiles.

Ωστόσο, τα συνδικάτα δήλωσαν ότι μόλις υπογραφεί η συμφωνία συγχώνευσης, θα ζητήσουν λεπτομερείς πληροφορίες σχετικά με τα σχέδια για τη νέα εταιρεία.

Advertisement
Advertisement

Σε συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του ομίλου PSA, όλοι οι εκπρόσωποι των συνδικαλιστικών οργανώσεων κατέθεσαν ευνοϊκή γνώμη για τη συγχώνευση.

«Θα παραμείνουμε σε επαγρύπνηση για τον κοινωνικό αντίκτυπο και θα περιμένουμε μια σαφέστερη και λεπτομερέστερη εικόνα των επιπτώσεων του σχεδίου για τα εργοστάσια, και πόση εργασία θα δοθεί σε προμηθευτές», δήλωσε ο Franck Don, εκπρόσωπος της Ένωσης CFTC.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Τέλος η οδήγηση για τους μεθυσμένους!

Advertisement

«Αλλά το έργο με τη μορφή που παρουσιάστηκε έχει νόημα επειδή οι δύο ομάδες αλληλοσυμπληρώνονται, έχουν καλή οικονομική υγεία και χάρη στη νέα μορφή θα επιτύχουν ένα κρίσιμο μέγεθος που είναι ζωτικής σημασίας για την αυτοκινητοβιομηχανία σήμερα» ξεκαθάρισε ο συνδικαλιστής.

Η συγχώνευση θα βοηθούσε τις επιχειρήσεις να συγκεντρώσουν πόρους για να αντιμετωπίσουν τους νέους αυστηρούς κανόνες εκπομπών ρύπων και να αντεπεξέλθουν στις μεγάλες επενδύσεις για ηλεκτρικά οχήματα αλλά και για τα συστήματα αυτόνομης οδήγησης, ενώ από την άλλη μεριά να αντιμετωπίσουν μια ευρύτερη πτώση στις αγορές αυτοκινήτων.

Advertisement

Η εξασφάλιση υποστήριξης από τα ισχυρά συνδικάτα της Ευρώπης θα είναι κρίσιμη για τη συγχωνευθείσα εταιρεία, η οποία θα απασχολεί πάνω από 400.000 υπαλλήλους και θα λειτουργεί εκατοντάδες εργοστάσια παγκοσμίως.

Η συμφωνία έχει προκαλέσει ανησυχίες στη Γερμανία και τη Βρετανία, όπου τα εργοστάσια που κατασκευάζουν αυτοκίνητα της Opel και της Vauxhall έχουν δει μειωμένες θέσεις εργασίας το τελευταίο έτος, στο πλαίσιο μιας προσπάθειας μείωσης του κόστους…

Διαβάστε περισσότερα:

Advertisement

Αποκλειστικό! Από ΚΤΕΟ θα περνούν κάθε χρόνο τα παλαιά αυτοκίνητα

Αυτά είναι τα νέα διόδια στην Εγνατία Οδό – Αναλυτικό κόστος