Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

«Ναι» από το σωματείο της Opel για μεταφορά εργαζομένων στην γαλλική Segula

Ελλάδα 8:00
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

«Ναι» από το σωματείο της Opel για μεταφορά εργαζομένων στην γαλλική Segula

ΝΕΑ

«Ναι» από το σωματείο της Opel για μεταφορά εργαζομένων στην γαλλική Segula

ΝΕΑ

Το σωματείο εργαζομένων της Opel συμφώνησε με το σχέδιο μεταφοράς υπαλλήλων στη γαλλική Segula…

Advertisement
Advertisement

Το συμβούλιο εργαζομένων στο μηχανολογικό κέντρο της Opel στο Ruesselsheim της Γερμανίας ενέκρινε σχέδιο μεταφοράς 2.000 υπαλλήλων στη γαλλική εταιρία Segula.

Παράλληλα στους 6.440 εργαζομένους της Opel οι οποίοι αποκτήθηκαν από τον όμιλο PSA το 2017 ο γαλλικός όμιλος προσφέρει δελεαστική πακέτα αποχώρησης ή πρόωρης συνταξιοδότησης.

Advertisement
Advertisement

Όσοι αρνηθούν την μεταφορά τους στην γαλλική Segula ή δεν συμφωνήσουν να λάβουν κάποιο πακέτο αποχώρησης ή πρόωρης συνταξιοδότησης δεν θα απολυθούν μέχρι το 2023 όπως έχει δεσμευθεί ο όμιλος PSA.

Το μηχανολογικό κέντρο, το οποίο κάποτε λειτούργησε στη General Motors Europe και ανέπτυξε επίσης έργα για την GM παγκοσμίως, έχει πλεονάζουσα παραγωγική ικανότητα υπό την PSA, η οποία έχει κινήσει τα μοντέλα της Opel σε πλατφόρμες PSA σε μια προσπάθεια να μειώσει το κόστος κατά 700 ευρώ ανά αυτοκίνητο.

Στο πλαίσιο του σχεδίου Pace ανάκαμψης του ομίλου PSA για την Opel, η οποία έχασε σχεδόν 1 δισ. ευρώ για αρκετές δεκαετίες ετησίως υπό την GM, αποφασίστηκε πως το τεχνολογικό κέντρο στο Ruesselsheim θα εργαστεί στην ανάπτυξη κυψελών καυσίμου, σε ελαφρά φορτηγά αλλά και σε μία νέα γενιά κινητήρων βενζίνης.

Advertisement

Η Segula θα συνεχίσει τα έργα που έχουν ήδη ξεκινήσει στο πλαίσιο του PSA και θα αναζητήσει νέες συμβάσεις από γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες.

Ο CEO του ομίλου PSA Carlos Tavares δεσμεύθηκε να ελαχιστοποιήσει τις απολύσεις κατά την εξαγορά της Opel και τάχθηκε υπέρ της πρόωρης συνταξιοδότησης.

Advertisement

Από το περασμένο φθινόπωρο που επετεύχθη η συμφωνία, ανακοίνωσε κέρδος 859 εκατομμυρίων ευρώ για το 2018, με απόδοση 4,7% στις πωλήσεις των 20,9 δισ. ευρώ.

Ο Martin Lange, επικεφαλής των δραστηριοτήτων της Segula στη Γερμανία, δήλωσε ότι αναμένει τουλάχιστον 1.500 ή περισσότερους εργαζόμενους της Opel να δεχθούν θέσεις εργασίας στην γαλλική εταιρεία.

Η Segula ξεκίνησε το 2000 και απασχολεί περίπου 12.000 εργαζόμενους παγκοσμίως οι οποίοι απασχολούνται στους τομείς της αυτοκινητοβιομηχανίας, της αεροδιαστημικής, της ενέργειας, του ναυτικού, των σιδηροδρόμων, του πετρελαίου και του φυσικού αερίου. Η αυτοκινητοβιομηχανία αντιπροσωπεύει περίπου το 55% των δραστηριοτήτων της Segula και τα στελέχη δήλωσαν ότι η εταιρεία ελπίζει να χρησιμοποιήσει την εκτεταμένη παρουσία της στη Γερμανία για να οδηγήσει σε μελλοντικές συμβάσεις στην Κίνα.

Advertisement