Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ένα ηλεκτρικό sport μοντέλο από το… Λίχτενσταϊν

Ελλάδα 5:37
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ένα ηλεκτρικό sport μοντέλο από το… Λίχτενσταϊν

ΝΕΑ

Ένα ηλεκτρικό sport μοντέλο από το… Λίχτενσταϊν

ΝΕΑ

Μετρά μόλις λίγους μήνες ζωής και είναι έτοιμη να προκαλέσει «θόρυβο» στο επικείμενο σαλόνι αυτοκινήτου της Γενεύης. Η nanoFLOWCELL AG έχει έδρα στο Βαντούζ, την πρωτεύουσα του Λίχτενσταϊν, και θα παρουσιάσει στην πόλη της Ελβετίας ένα ηλεκτρικό μοντέλο. Το QUANT e-Sportlimousine είναι ένα μεγάλο τετραθέσιο sport αυτοκίνητο, μήκους 5,25 m, για το οποίο έχουμε τις δύο πρώτες φωτογραφίες.

Advertisement
Advertisement

Πρόκειται για ένα πρωτότυπο μοντέλο που δημιουργήθηκε για να παρουσιάσει την τεχνολογία της εταιρείας. Η καινοτομία έγκειται στο σύστημα αποθήκευσης και μεταφοράς ενέργειας, το οποίο ονομάζεται nanoFLOWCELL και έχει εξελιχθεί στο εργαστήριο της εταιρείας στη Ζυρίχη. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι μπαταρίες θα εξασφαλίζουν στο QUANT αυτονομία κοντά στα 500 km, ενώ θα απαιτείται για τη φόρτισή τους διάστημα λίγων λεπτών. Η ταχύτητα του αυτοκινήτου θα πλησιάζει τα 300 km/h.

Ποιος βρίσκεται όμως πίσω από τη nanoFLOWCELL; Ονομάζεται Nunzio La Vecchia, έχει καταγωγή από την Ιταλία και συστήνεται ως εφευρέτης. Το όνομά του έχει εμπλακεί παλαιότερα με την σουηδική Koenigsegg, μέσω της οποίας παρουσίασε το 2009 στη Γενεύη ένα ηλεκτρικό supercar με το ίδιο όνομα (Quant). Θα κάνουμε υπομονή λίγες εβδομάδες για να μάθουμε περισσότερα και να βγάλουμε ασφαλέστερα συμπεράσματα για την εταιρεία και την τεχνολογία της.