Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Να τι προκύπτει από το γάμο ενός supercar με αγωνιστικό…

Ελλάδα 15:24
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Να τι προκύπτει από το γάμο ενός supercar με αγωνιστικό…

ΝΕΑ

Να τι προκύπτει από το γάμο ενός supercar με αγωνιστικό…

ΝΕΑ

Ο James Glickenhaus δεν είναι το είδος του ανθρώπου που αποφεύγει τις προκλήσεις, ειδικότερα στους αγώνες αντοχής αυτοκινήτου που αποτελούν την αδυναμία του. Αυτή η Scuderia τι ζητά εδώ;

Advertisement
Advertisement

Η Scuderia Cameron Glickenhaus ζήτησε στο facebook από τους οπαδούς της να κατασκευάσουν ένα όχημα που θα πρωταγωνιστεί τόσο στο Nurburgring 24 Hours τόσο και στο Baja 1000, αμφότερα αποτελούν δυο από τις μεγαλύτερες προκλήσεις στο μηχανοκίνητο αθλητισμό. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον κέντρισε μια εικόνα που συνδυάζει την εμφάνιση του αγωνιστικού αυτοκινήτου SCG 004 της εταιρείας αλλά και του Baja Boot. Γράφοντας στο Facebook, ο James Glickenhaus δήλωσε ότι η εξέλιξη ενός τέτοιου οχήματος θα ήταν σχετικά εύκολη και θα μπορούσε να φέρει την εταιρεία πιο κοντά σε περισσότερο κοινό.

Δεν είμαστε μηχανικοί, αλλά δεν μοιάζει εφικτό και ρεαλιστικό η Glickenhaus να προχωρήσει στη δημιουργία ευέλικτης πλατφόρμας σχεδιασμένη να υποστηρίζει διαφορετικά αυτοκίνητα με διαφορετικά συστήματα ανάρτησης και πέδησης που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν από κοινού, άσχετα με το αν το όχημα πρόκειται να συμμετάσχει σε αγώνα αντοχής ή σε Ράλι. Περίπου ένα μήνα πριν, το τελευταίο όχημα της Scuderia Cameron Glickenhaus εθεάθη στο Circuit Cremona στο San Martino del Lago της Ιταλίας κατά τη διάρκεια ενός γύρου δοκιμών. Αυτό το αυτοκίνητο ονομάζεται 004 C και τροφοδοτείται από έναν ατμοσφαιρικό βενζινοκινητήρα V8 6,2 λίτρων που βασίζεται στον κινητήρα LT4 της GM, απαλλαγμένο από τον υπερτροφοδότη που συναντάς στην Corvette Z06.