Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Mustang: Το κουπέ με τις καλύτερες πωλήσεις στον κόσμο

Ελλάδα 20:59
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Mustang: Το κουπέ με τις καλύτερες πωλήσεις στον κόσμο

ΝΕΑ

Mustang: Το κουπέ με τις καλύτερες πωλήσεις στον κόσμο

ΝΕΑ

Πριν από 55 χρόνια η Ford παρουσίασε ένα καινούργιο σπορ αυτοκίνητο στο κοινό της. Ναι, την Mustang η οποία είναι σήμερα το κουπέ με τις καλύτερες πωλήσεις στον κόσμο. Οι ΗΠΑ τι γνώμη έχουν;

Advertisement
Advertisement

 

Στην πραγματικότητα, η Ford αναφέρει πως το σπορ κουπέ γράφει τις καλύτερες πωλήσεις εδώ και τέσσερα χρόνια. “Διακόψαμε το καλούπι όταν η Ford ξεκίνησε τη Mustang πριν από 55 χρόνια”, δήλωσε ο Jim Farley, πρόεδρος της Ford για την παγκόσμια αγορά και συνέχισε: “Τίποτα δεν συγκρίνεται με την ελευθερία, τον άνεμο στα μαλλιά σας και τη χαρά της οδήγησης μιας Mustang, είναι η εικόνα, ο βρυχηθμός του V8 σε μια ανοιξιάτικη μέρα, δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο, δεν είναι περίεργο το γεγονός πως αποτελεί το δημοφιλέστερο σπορ κουπέ στον κόσμο”.

Advertisement
Advertisement

Με το λανσάρισμα του S550 το 2015, η Ford έθεσε τα θεμέλια της επιτυχίας και ο πλανήτης ανταποκρίθηκε. Πωλήθηκαν 113.066 μονάδες σε όλο τον κόσμο το 2018, γεγονός που ερμηνεύεται σε μικρή αύξηση σχετικά με το προηγούμενο έτος. Το λανσάρισμα της νέας Bullitt πιστώνεται να συνεχίσει στα ίδια χνάρια. Σύμφωνα όμως με τα στοιχεία των πωλήσεων του Good Car Bad Car, οι αγοραστές Mustang στις ΗΠΑ έχουν μειωθεί σταθερά από το 2015 και μετά. Από τις 122.349 μονάδες πήγαμε στις 105.932 το 2016, στις 81.866 το 2017 και στις 75.842 το 2018, αρνητικό ρεκόρ για το θρυλικό αυτοκίνητο.

Ίσως αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η Ford επιδιώκει να αναζωογονήσει τις πωλήσεις με ένα νέο entry-level μοντέλο απόδοσης. Αποκαλύφθηκε πριν από λίγες μέρες, η Mustang 2.3l αναλαμβάνει την αναβάθμιση του βασικού μοντέλου με 20 επιπλέον ίππους και μια σειρά από αναβαθμίσεις στην ανάρτηση που προέρχονται από τη Mustang GT. Επίσης, μερικά αισθητικά τσιμπήματα έκαναν ακόμη πιο ευκρινή την εξωτερική εικόνα. Θα πωλείται από το 2020 και παρουσιάζεται αυτές τις μέρες στο Auto Show του 2019 στη Νέα Υόρκη.