Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Mustang με 710PS από τη Roush σε δημοπρασία

Ελλάδα 10:54
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Mustang με 710PS από τη Roush σε δημοπρασία

ΝΕΑ

Mustang με 710PS από τη Roush σε δημοπρασία

ΝΕΑ

Η Roush συνεργάστηκε με τη Ford για να παρουσιάσει μια πολύ special Mustang με 710 ίππους που θα δημοπρατηθεί σε λίγες μέρες.

Advertisement
Advertisement

 

Στην ετήσια γιορτή της αεροπορίας που γίνεται στο Wisconsin, φέτος θα παρουσιαστεί ένα πολύ ιδιαίτερο μοντέλο που εξελίχθηκε από τη συνεργασία Ford και Roush. Είναι το 12ο μοντέλο που έχει επεμβάσεις εμπνευσμένες από την αεροπορία και προορίζεται για δημοπρασία προκειμένου να συγκεντρωθούν χρήματα για τους σκοπούς του φορέα που υποστηρίζει τη διοργάνωση της αεροπορικής γιορτής AirVenture.

Advertisement
Advertisement

Το μοντέλο που έχει πάρει στοιχεία και έμπνευση από το «Old Crow», το μαχητικό αεροσκάφος τύπου P-51 Mustang, που χρησιμοποίησε κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου από τον Συνταγματάρχη Bud Anderson της Αμερικάνικης Πολεμικής Αεροπορίας. Το παρατσούκλι χρησιμοποιήθηκε και στο ιδιαίτερο δημιούργημα της συνεργασίας Ford-Roush, που έτσι και αλλιώς έχει αναφορές στο συγκεκριμένο αεροσκάφος με το βάψιμο του αμαξώματος αλλά και το διάκοσμο της καμπίνας.

Advertisement

Το μοναδικό αυτό μοντέλο της Mustang, «πατάει» σε 20άρες ελαφρού κράματος ζάντες με ελαστικά της Continental (Extreme Contact) σε διάσταση 275/35. Η Mustang GT 500 που χρησιμοποιήθηκε ως βάση για την εξέλιξη, με τις επεμβάσεις της Roush έχει αλλάξει αρκετά ύφος και δυναμική, αποκτώντας εξαιρετικές επιδόσεις. Η πιο μεγάλη αλλαγή που έχει γίνει σε επίπεδο μηχανικών μερών, είναι η προσθήκη ενός μεγάλου μηχανικού υπερσυμπιεστή, που έχει στείλει την απόδοση ισχύος σε δυσθεώρητα ύψη.

Advertisement

Συγκεκριμένα, το «Old Crow», με την προσθήκη του TVS R2650, φτάνει την απόδοση του 5λιτρου V8 της Ford στους 710 ίππους και τη ροπή στο εντυπωσιακό νούμερο των 84,3 kgm. Η επέμβαση στον κινητήρα, εκτός της εισαγωγής, περιλαμβάνει και την αντικατάσταση της εξαγωγής, με όλο το σύστημα της εξάτμισης να είναι νέο, με δυναμικά διαφράγματα (που αλλάζουν θέση για να διαφοροποιείται η απόδοση ανάλογα με τις συνθήκες).

 

Advertisement