Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Μουσείο Ferrari: Δίχρονος 3κύλινδρος turbo 1,3lt (VIDEO)

Ελλάδα 5:38
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Μουσείο Ferrari: Δίχρονος 3κύλινδρος turbo 1,3lt (VIDEO)

ΝΕΑ

Μουσείο Ferrari: Δίχρονος 3κύλινδρος turbo 1,3lt (VIDEO)

ΝΕΑ

Εσείς το ξέρατε πως ο μικρότερος κινητήρας της Ferrari που βρίσκεται στο μουσείο της στο Maranello, είναι ένας δίχρονος 3κύλινδρος turbo με χωρητικότητα 1,3 λίτρων;

Advertisement
Advertisement

Εάν έχετε πάει ποτέ στο Μουσείο της Ferrari στο Maranello, μπορεί να έχετε συναντήσει έναν κινητήρα τελείως διαφορετικό από ότι γνωρίζουμε για την Ιταλική εταιρεία και τους κινητήρες των μοντέλων παραγωγής και των μονοθεσίων της. Είναι ένας μικροσκοπικός τρικύλινδρος δίχρονος υπερτροφοδοτούμενος κινητήρας 1,3 λίτρων. Κι όμως. Όλα τα παραπάνω χαρακτηριστικά είναι από κινητήρα Ferrari και δεν αναφέρονται σε κάποια εξέλιξη των σύγχρονων τρικύλινδρων, ούτε και στην αναζήτηση της Daihatsu να βελτιώσει τις επιδόσεις του Charade GTti και φυσικά, πάρα πολύ «μακριά» από τα V8 και V12 σύνολα στα οποία μας έχει «συνηθίσει» η Ferrari.

Advertisement
Advertisement

Σε αυτό το βίντεο από το Drive Tribe, ανακαλύπτουμε ότι η Ferrari δημιούργησε αυτό το συμπαγές τρίκυλινδρο στις αρχές της δεκαετίας του 1990 για να κάνει δοκιμές που θα κατέληγαν στην εξέλιξη ενός δίχρονου εξακύλινδρου κινητήρα. Παρόλο που οι δίχρονοι κινητήρες είναι παρεξηγημένη με χαρακτηριστικά λειτουργίας που δεν βοηθούν στην υψηλή απόδοση σε κανονικές συνθήκες χρήσης, κάνοντας την εφαρμογή τους να μοιάζει «ειδική αποστολή», αυτός της Ferrari ήταν λίγο διαφορετικός.

Χρησιμοποιούσε ψεκασμό καυσίμου αντί για καρμπυρατέρ όπως ένα κανονικό δίχρονο εκείνης της εποχής, καθώς και βαλβίδες εξαγωγής που ελέγχονται από εκκεντροφόρο άξονα. Όσο για τον υπερσυμπιεστή, βοήθησε να ξεπεραστούν μερικές από τις αδυναμίες της λειτουργίας των δίχρονων κινητήρων, κάνοντας μεγαλύτερο το εύρος της απόδοσης. Οι πληροφορίες που ακολουθούν το μικρό αυτό μοτέρ –το μικρότερο που έχει τη σφραγίδα της Ferrari- κάνουν λόγο για απόδοση 130 ίππων στην πρωτόλεια μορφή του, ενώ ο στόχος ήταν να φτάσει τους 216 ίππους με την εξέλιξή του, η οποία όμως ποτέ δεν ολοκληρώθηκε.

Διαβάστε επίσης: Μουσείο Ferrari: Δίχρονος 3κύλινδρος turbo 1,3lt (VIDEO)

Advertisement