Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

MotoGP Αυστρίας: Παρθενική pole position για τον Enea Bastianini στο Red Bull Ring

Ελλάδα 21:24
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

MotoGP Αυστρίας: Παρθενική pole position για τον Enea Bastianini στο Red Bull Ring

ΝΕΑ

MotoGP Αυστρίας: Παρθενική pole position για τον Enea Bastianini στο Red Bull Ring

ΝΕΑ

Ο νεαρός Ιταλός της Gresini και η Ducati κυριάρχησαν στις κατατακτήριες δοκιμές του Αυστριακού Grand Prix.

Advertisement
Advertisement

Το αγωνιστικό τριήμερο στο Red Bull Ring για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MotoGP ήταν γεμάτο με ανακοινώσεις και σημαντικά νέα. Η αρχή έγινε την Παρασκευή όταν η ομάδα Tech3 KTM του Herve Poncharal ανακοίνωσε ότι την επόμενη χρονιά θα συνεργαστεί με την GasGas και θα μετατραπεί σε GasGas Factory Racing Team με αναβάτη της ομάδας να είναι σίγουρα ο Pol Espargaro.

Η συνέχεια έγινε σήμερα (Σάββατο), όταν ο CEO της Dorna (διοργανωτής του MotoGP) Carmelo Ezpeleta, ανακοίνωσε ότι το 2023 σε όλους τους αγώνες του πρωταθλήματος θα έχουμε έναν επιπλέον αγώνα Sprint κάθε Σάββατο (μισό σε διάρκεια από τον κανονικό της Κυριακής) για να ενισχυθεί ο θεσμός και το θέαμα.

Εκτός όμως από τα σημαντικά νέα, είχαμε και δράση στην πίστα και μάλιστα έντονη. Οι κατατακτήριες δοκιμές ήταν εντυπωσιακές με τις Ducati να έχουν το πλεονέκτημα στην αυστριακή πίστα.

Advertisement
Advertisement

Ταχύτερος από όλους και τελικά επικρατέστερος ήταν ο Enea Bastianini με την Gresini Ducati. Ο νεαρός Ιταλός στην τελευταία του προσπάθεια με το μαλακό ελαστικό της Michelin τα έδωσε όλα και με χρόνο 1:28.772 κατάφερε να πάρει την πρώτη θέση. Αυτή είναι η πρώτη pole position για τον Bastianini στην μεγάλη κατηγορία του MotoGP.

Στην πρώτη σειρά της σχάρας εκκίνησης βρέθηκαν οι εργοστασιακοί αναβάτες της Ducati. Τη 2η θέση πήρε ο φορμαρισμένος Pecco Bagnaia, ενώ ακριβώς πίσω του έμεινε ο Jack Miller.

Advertisement

Μπορεί κανείς εύκολα να διαπιστώσει την ανωτερότητα των Ducati στο Red Bull Ring αρκεί να δει ότι στις 6 πρώτες θέσεις υπήρχαν πέντε ιταλικές μοτοσικλέτες καθώς εκτός από τους τρεις πρώτους, στην 4η και 6η θέση βρέθηκαν οι αναβάτες της Pramac, Jorge Martin και Johann Zarco.

Advertisement

Ο μοναδικός αναβάτης που έσπασε την κυριαρχία των Ducati ήταν ο Fabio Quartararo με την Yamaha.

Ο Γάλλος πραγματικά οδηγεί στο όριο σε κάθε στροφή για να μπορέσει να μείνει κοντά στους αντιπάλους του και δείχνει ότι είναι πραγματικά μεγάλο ταλέντο και άξιος πρωταθλητής παρά το γεγονός ότι η μοτοσικλέτα του είναι υποδεέστερη σε αυτήν τη φάση του πρωταθλήματος.

Advertisement

Από την 3η σειρά της σχάρας εκκίνησης θα ξεκινήσουν τον αγώνα οι Maverick Vinales, Joan Mir και Aleix Espargaro. Ο Espargaro είχε σημειώσει έναν πολύ γρήγορο χρόνο που τον έφερνε στην 6η θέση, αλλά ακυρώθηκε καθώς είχε πατήσει εκτός πίστας.

Τη δεκάδα έκλεισε ο Fabio Di Giannantonio, ενώ η ταχύτερη KTM ήταν εκείνη του Brad Binder στην 12η θέση. Πρώτη Honda στην κατάταξη ήταν η LCR του Takaaki Nakagami στην 14η θέση.

Ο αγώνας της Κυριακής έχει εκκίνηση στις 15:00.

Αποτελέσματα κατατακτηρίων GP Αυστρίας.

video Twitter (embed):

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Moto GP Βαρκελώνης: Τρομακτική σύγκρουση (video)
Η μετάλλαξη Δέλτα “σκότωσε” Formula1 και MOTO GP – Μεγάλη η ανησυχία
Yamaha: Προσομοιωτής σε βοηθάει να διαλέξεις μοτοσικλέτα (+video)