Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Morgan Plus Four: Έχει βρει το ελιξίριο και ανανεώνεται

Ελλάδα 15:35
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Morgan Plus Four: Έχει βρει το ελιξίριο και ανανεώνεται

ΝΕΑ

Morgan Plus Four: Έχει βρει το ελιξίριο και ανανεώνεται

ΝΕΑ

Για περισσότερες από επτά δεκαετίες, το ιδιαίτερο roadster συναρπάζει με το στυλ, την κουλτούρα και τη διαχρονικότητά του.

Advertisement
Advertisement

Τρία χρόνια μετά την παρουσίαση του συλλεκτικού (κατασκευάστηκαν μόλις 20 αυτοκίνητα) Plus 4, η Morgan ανακοίνωσε την ανανέωση του μοντέλο της, που υιοθετεί πλέον ολογράφως το όνομά του, ως Plus Four.

Το roadster που ήρθε ως άμεσος διάδοχος του Morgan Plus 4, το οποίο παραγόταν κατά διαστήματα μεταξύ 1950 και 2020. Αυτό είναι το δεύτερο μοντέλο, μετά το Plus Six, που αναπτύχθηκε στη νέα πλατφόρμα από αλουμίνιο CX-Generation, η οποία εξακολουθεί να διαθέτει ξύλινο πλαίσιο και να φέρει έναν βενζινοκινητήρα BMW TwinPower, κάτω από το καπό.

Σύντομα, ωστόσο, το Plus Four θα συνεχίσει την κληρονομιά του Plus 4, με πολλές αναβαθμίσεις, συμπεριλαμβανομένων νέων φωτιστικών σωμάτων μεγαλύτερης διαμέτρου (εμπρός και πίσω), φτερών, μπροστινού διαχωριστή, πίσω διαχύτη και νέων καθρεφτών.

Advertisement
Advertisement

Όλα τα στοιχεία, συνδυάζονται για να εξελίξουν τη διαχρονική γοητεία του Plus Four, παραμένοντας εναρμονισμένα στο -αγέραστο, όπως αποδεικνύεται- πνεύμα του πρωτοτύπου.

Στο εσωτερικό, το premium ηχοσύστημα Sennheiser έχει κι αυτό αναβαθμιστεί για να προσφέρει μεγαλύτερη ένταση ήχου, καθώς και μεγαλύτερη εμβέλεια για συνδέσεις Bluetooth.

Θέλοντας πάντα να προσφέρει «καθαρή οδηγική απόλαυση», η Morgan συνδυάζει τον κινητήρα BMW 2,0 λίτρων που εξακολουθεί να αποδίδει 259 ίππους και 350 Nm ροπής, με το χειροκίνητο κιβώτιο έξι σχέσεων ή 400 Nm ροπής με το αυτόματο οκτώ σχέσεων.

Advertisement

 Σύμφωνα με την εταιρεία, αλλαγές υπάρχουν και στο set up των αναρτήσεων, με νέα ελατήρια και βαλβίδες και με ένα προαιρετικό πακέτο Dynamic Handling, που δημιουργήθηκε ειδικά για τη Morgan από τους ειδικούς της Nitron.

Οι παραγγελίες του μοντέλου έχουν ήδη αρχίσει στο Ηνωμένο Βασίλειο, με τιμές που ξεκινούν περίπου από τις 73.000 ευρώ. Τ

Advertisement