Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Μονόδρομος οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας στη βιομηχανία

Ελλάδα 18:19
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Μονόδρομος οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας στη βιομηχανία

ΝΕΑ

Μονόδρομος οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας στη βιομηχανία

ΝΕΑ

Σύμφωνα με μια νέα έρευνα, το ότι η παραγωγή των μπαταριών απαιτεί μεγάλες ποσότητες ορυκτών καυσίμων και υλικών, καθιστά τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα πιο επιβλαβή για την ατμόσφαιρα σε σχέση με τα αυτοκίνητα που χρησιμοποιούν συμβατικά καύσιμα.

Advertisement
Advertisement

Του Κωνσταντίνου Μποϊδάνη

Η παραγωγή των μπαταριών για χρήση στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα και η σχετική επεξεργασία για να φτάσουν στην τελική τους μορφή, επιβαρύνει περισσότερο το περιβάλλον σε σχέση με τη χρήση των diesel και των βενζινοκίνητων μοντέλων. Αυτό προκύπτει από μια έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Bloomberg και πραγματοποιήθηκε κατά παραγγελία της Berylls Strategy Advisors- μιας από τις μεγαλύτερες εταιρείες που έχει ως αντικείμενο την αποδοτικότερη παραγωγή της αυτοκινητοβιομηχανίας, τη χρήση των υλικών αλλά και τις συνεργαζόμενες εταιρείες.

Advertisement
Advertisement

Diesel Cleaner than EVs boi 530

Σύμφωνα με την έρευνα αυτή, ένα αυτοκίνητο συμβατικής τεχνολογίας κατασκευάζεται με 74% λιγότερη επιβάρυνση του περιβάλλοντος σε CO2, σε σχέση με την παραγωγή 500 κιλών συσσωρευτών. Ένα άλλο ενδιαφέρον στοιχείο που προκύπτει από την έρευνα, είναι πως ένα συμβατικό αυτοκίνητο, σε διάρκεια 3 ετών και καλύπτοντας 50.000 χιλιόμετρα περίπου, φτάνει να «ισοφαρίσει» την επιβάρυνση του περιβάλλοντος από την παραγωγή και χρήση ενός ηλεκτρικού μοντέλου. Με την έρευνα αυτή, υπογραμμίζεται η προσπάθεια της αυτοκινητοβιομηχανίας για «στροφή» προς τη χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στην παραγωγική διαδικασία, προκειμένου να αλλάξει η εικόνα αυτή που προφανώς επιβαρύνεται από τη χρήση «συμβατικών» διαδικασιών.