Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Μόνο στο Ντουμπάι: Cabrio G-Class με 1,2 εκατ. ευρώ!

Ελλάδα 11:10
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Μόνο στο Ντουμπάι: Cabrio G-Class με 1,2 εκατ. ευρώ!

ΝΕΑ

Μόνο στο Ντουμπάι: Cabrio G-Class με 1,2 εκατ. ευρώ!

ΝΕΑ

Φτιάχτηκε σε μόλις 20 κομμάτια και αν το γκαράζ σας δεν είναι στα Εμιράτα μάλλον δεν θα την δείτε ποτέ παρά μόνο σε αυτές τις φωτογραφίες.

Advertisement
Advertisement

Σε μια άνευ προηγουμένου κίνηση, η Refined Marques, ένας γνωστός βελτιωτής στη Γερμανία, παρουσίασε μια περιορισμένη σειρά από μόλις 20 Mercedes-AMG G63 Cabriolet, καθένα από τα οποία αποτελεί μια μοναδική τροποποίηση που ξεχωρίζει από τα τυπικά μοντέλα G Cabriolet.

Ξεχωρίζοντας από τις συμβατικές προτάσεις G-Wagen Cabriolet της Mercedes-Benz, αυτή η custom δημιουργία της Refined Marques έχει ως βάση τη νέα G63, διαθέτοντας τον ισχυρό V8 κινητήρα twin-turbo 585 ίππων.

Αυτό που το κάνει να ξεχωρίζει είναι η προσθήκη δύο μικρών πίσω θυρών που ανοίγουν αντικρυστά και ενισχύουν την ευκολία πρόσβασης στα πίσω καθίσματα, ένα χαρακτηριστικό που απουσιάζει από το βασικό G Cabriolet.

Advertisement
Advertisement

Ο Ahmed Al Bakry, διευθύνων σύμβουλος της Refined Marques, εξήγησε τη μοναδική προσέγγιση στις πίσω πόρτες. Αρχικά σχεδιάστηκε για να ανοίγει συμβατικά, η απόφαση να επιλεγούν οι πόρτες «αυτοκτονίας» εμπνεύστηκε από την επιθυμία να διευκολυνθεί η είσοδος για τους μεγαλύτερους επιβάτες, με στόχο τη βελτίωση της εισόδου και εξόδου στο όχημα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτό το αποκλειστικό G63 Cabriolet ξεκίνησε ως ένα μοναδικό σχέδιο που πρότεινε ο γιος του Al Bakry, ο οποίος οραματιζόταν μια παραλλαγή G Brabus με αναδιπλούμενη μαλακή οροφή και μικρότερη πόρτα για ευκολότερη πρόσβαση.

Advertisement

Το συντριπτικό ενδιαφέρον από πλούσιους συλλέκτες, ειδικά από τη Μέση Ανατολή, ώθησε στη μετάβαση από ένα μοναδικό μοντέλο σε μια περιορισμένη σειρά 20 μονάδων.

Advertisement

Η διαδικασία ανάπτυξης διήρκεσε 18 μήνες, με σχολαστική προσοχή στη λεπτομέρεια και τον ποιοτικό έλεγχο.

Ο Al Bakry μοιράστηκε με υπερηφάνεια ότι ακόμη και ένας πρώην επικεφαλής του ποιοτικού ελέγχου της Mercedes-Benz επιθεώρησε το τελικό προϊόν και το βρήκε άψογο.

Advertisement

Με τις περισσότερες από τις 20 μονάδες να έχουν ήδη πωληθεί, η αποκλειστικότητα και η ζήτηση για αυτό το μοναδικό G-Wagen είναι στα ύψη.

Ο Al Bakry αποκάλυψε ότι η τιμή εκκίνησης των 1,2 εκατομμυρίων ευρώ έχει ήδη δει πιθανούς αγοραστές να προσφέρουν υπερδιπλάσια τιμή για συγκεκριμένες μονάδες για να αγοράσουν «δεύτερο χέρι».