Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Μόνο στη Γερμανία! «Χειρουργική» κατεδάφιση τεράστιας γέφυρας (+video)

Ελλάδα 18:10
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Μόνο στη Γερμανία! «Χειρουργική» κατεδάφιση τεράστιας γέφυρας (+video)

ΝΕΑ

Μόνο στη Γερμανία! «Χειρουργική» κατεδάφιση τεράστιας γέφυρας (+video)

ΝΕΑ

Μία γέφυρα 453 μέτρων και ύψους 75 μέτρων έπεσε σαν χάρτινος πύργος. Και με τον τυπικό γερμανικό συγχρονισμό.

Advertisement
Advertisement

Όταν οι Γερμανοί αποφασίσουν να κάνουν τα πράγματα όπως πρέπει, οι πιθανότητες λάθους είναι εξαιρετικά περιορισμένες. Ακόμα και όταν έχουν να κάνουν με κατεδαφίσεις τεράστιων οδικών έργων, όπως η κοιλαδογέφυρα Rahmede κοντά στο Ludenscheid.

Η γέφυρα αυτή είχε κριθεί ακατάλληλη πλέον για κυκλοφορία και είχε αποφασιστεί η κατεδάφισή της. Η προεργασία για την συγκεκριμένη ημέρα πήρε 3 μήνες και όπως φαίνεται από το video όλα πήγαν “ρολόι”.

Η γέφυρα είχε μήκος 453 μέτρα και ύψος 75. Το συνεργείο έβαλε φυσίγγια δυναμίτη σε εκατοντάδες τρύπες στη γέφυρα. Για να διασφαλιστεί ότι δεν θα προκληθεί ζημιά από την «περίπλοκη έκρηξη», τα ζώα έπρεπε να μετακινηθούν και τα σπίτια έπρεπε να εκκενωθούν.

Advertisement
Advertisement

Σε απευθείας ακτίνα περίπου 200 μέτρων γύρω από τη γέφυρα της κοιλάδας, υπήρχε απόλυτη απαγόρευση εισόδου. Οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης χρησιμοποίησαν drones για να ελέγξουν αν υπάρχουν ακόμα άτομα στην απαγορευμένη περιοχή. Επιπλέον, η περιοχή ελέγχθηκε και με σκυλιά αναζήτησης ανθρώπων.

Οι Γερμανοί είναι τόσο “ψείρες” που έκαναν αρχικά αποτρεπτική έκρηξη για να τρομάξουν τα πουλιά και να φύγουν μακριά! Στην συνέχεια έγινε η κανονική έκρηξη με δεκάδες τόνους μπετόν να πέφτουν στο έδαφος και ένα μεγάλο σύννεφο σκόνης να σηκώνεται στον αέρα.

Τα ερείπια της γέφυρας (πάνω από 17.000 τόνοι συνολικά) πρέπει να καθαριστούν μέχρι το φθινόπωρο. Μέχρι πάντως να σηκωθεί η νέα γέφυρα, αυτό που δοκιμάζεται είναι τα νεύρα των κατοίκων της περιοχής που πραγματικά υποφέρουν από την έντονη κυκλοφορία, ιδίως των φορτηγών.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Οι δρόμοι της Αττικής αλλιώς…
Νέοι δρόμοι: Μειώνεται ο χρόνος, αυξάνεται η οδική ασφάλεια!
Ο αυτοκινητόδρομος που τα αλλάζει όλα για την Ελλάδα