Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Μόνο με V6 diesel τα νέα Audi S6 και S7

Ελλάδα 16:10
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Μόνο με V6 diesel τα νέα Audi S6 και S7

ΝΕΑ

Μόνο με V6 diesel τα νέα Audi S6 και S7

ΝΕΑ

Η Audi αποκάλυψε τα νέα S6 και S7, τα οποία στην Ευρώπη θα προσφέρονται αποκλειστικά με έναν πολύ ισχυρό diesel V6 κινητήρα, που θα είναι μέρος ενός «ήπιου» υβριδικού συστήματος.

Advertisement
Advertisement

Το σύστημα κίνησης των νέων, «καυτών» S6, S6 Avant και S7 Sportback αποτελείται από έναν 3λιτρο V6 TDI κινητήρα πετρελαίου, ο οποίος διαθέτει διπλή υπερτροφοδότηση (turbo και έναν ηλεκτρικό κομπρέσσορα), ώστε να προσφέρει αυξημένη ισχύ 349 ίππων, αλλά κυρίως, θηριώδη ροπή 700 Nm.

Η Audi τονίζει την παρουσία του ηλεκτρικού κομπρέσσορα, ο οποίος προσφέρει άμεση απόδοση και δύναμη όταν το αυτοκίνητο επιταχύνει, προσπερνά κ.ο.κ., βοηθώντας το μοτέρ να επιτύχει 0-100 km/h σε 5.0 sec για το S6 και σε 5.1 sec για τα S6 Avant και S7 Sportback. Και στις τρεις περιπτώσεις η ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 km/h.

Advertisement
Advertisement

Σε ό,τι αφορά τώρα στην κατανάλωση, η Audi τοποθετεί το πρόσφατο «ήπιο» υβριδικό σύστημά της με 48-Volt μπαταρία ιόντων-λιθίου, το οποίο μεταξύ άλλων και μαζί σε συνεργασία με το 8άρι αυτόματο κιβώτιο επιτρέπει στο μοτέρ να τεθεί σε λειτουργία coasting (δηλαδή σε συνθήκες ρολαρίσματος ο κινητήρας παύει να λειτουργεί για χρόνο έως και 40 sec), μειώνοντας την κατανάλωσή του.

Σύμφωνα πάντα με την εταιρεία το σύστημα προσφέρει οικονομία έως και 0.4 lt./100 km, με τη μέση κατανάλωση στο S6 να είναι από 6.2 lt./100 km, ενώ στο S6 Avant και στο S7 Sportback από 6.5 lt./100 km.

Advertisement

Εκτός τώρα από τα παραπάνω, τα νέα «S» μεγάλα Audi διαθέτουν στάνταρ σύστημα τετρακίνησης, τετραδιεύθυνση, S sport ανάρτηση με μειωμένη απόσταση από το έδαφος κατά 10 χλστ., S sport τιμόνι, αλλά και ενισχυμένα φρένα με 6πίστονες δαγκάνες εμπρός-πίσω και δίσκους 400 mm εμπρός / 350 mm πίσω.

Προαιρετικά, για πρώτη φορά προσφέρονται συστήματα όπως ενεργή αερανάρτηση, κεραμικά φρένα και άλλα.

Advertisement

Στυλιστικά, υπάρχουν οι απαραίτητες σπορ επεμβάσεις στο αμάξωμα των νέων μοντέλων, όπως οι πιο δυναμικοί προφυλακτήρες (με πίσω διαχύτη και 4πλες εξατμίσεις), οι νέες αλλά διακριτικές αεροτομές, οι πλαϊνές ποδιές, τα αλουμινένια καπάκια των καθρεπτών και οι στάνταρ ζάντες 20 ιντσών.

Στο εσωτερικό, στοιχεία όπως τα σπορ καθίσματα με αλκαντάρα, οι επενδύσεις σε βουρτσισμένο αλουμίνιο, οι ραφές, ο πιο σπορτίφ πίνακα οργάνων και τα αλουμινένια πεντάλ δημιουργούν την απαραίτητη πιο δυναμική ατμόσφαιρα.

Advertisement

Ολοκληρώνοντας, να τονίσουμε ότι σε αντίθεση με την Ευρώπη, σε όλες τις άλλες αγορές που θα λανσαριστούν τα νέα Audi S6 και S7 θα προσφέρονται αποκλειστικά με τον γνωστό 2.9 lt. TFSI V6 κινητήρα βενζίνης του VW Group, ο οποίος αποδίδει 450 ίππους ισχύος.