Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Μόνο αυτόματο το Mazda 6 στις ΗΠΑ

Ελλάδα 14:45
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Μόνο αυτόματο το Mazda 6 στις ΗΠΑ

ΝΕΑ

Μόνο αυτόματο το Mazda 6 στις ΗΠΑ

ΝΕΑ

Καταργείται η χειροκίνητη έκδοση του Mazda 6 για την αγορά των ΗΠΑ και μένει ως επιλογή μόνο η έκδοση του αυτοκινήτου με αυτόματο κιβώτιο.

Advertisement
Advertisement

 

Αυτοί που είναι «πιστοί» των μεγάλων sedan με χειροκίνητο κιβώτιο, δεν πρέπει να είναι και πολλοί στις ΗΠΑ. Κάπως έτσι μπορεί να δικαιολογηθεί και η απόφαση της Mazda να προσφέρει ως μοναδική επιλογή για το Mazda 6, την έκδοση με το αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων, καταργώντας την χειροκίνητη με το 6άρι. Η απόφαση αυτή συνδέεται και με το γεγονός πως η ίδια η εταιρεία θέλει να τονίσει λίγο το πρεστίζ του μοντέλου της, με το οποίο εκτός των άλλων κατηγοριών, είναι ανταγωνιστική και σε αυτή των πολυτελών σεντάν στις ΗΠΑ.

Advertisement
Advertisement

Για αυτούς που επιμένουν στο χειροκίνητο κιβώτιο, η Mazda επισήμως τοποθετείται λέγοντας πως «εξακολουθούμε και στηρίζουμε όσους φίλους θέλουν να οδηγούν με χειροκίνητο κιβώτιο, γι’ αυτό και συνεχίζουμε την παραγωγή του Mazda 3 με αυτή την επιλογή μετάδοσης. Αξίζει να σημειώσουμε πως στις ΗΠΑ, η μοναδική επιλογή στην κατηγορία του Mazda 6 που διατίθεται –ακόμα- και με χειροκίνητο κιβώτιο, είναι αυτή του Honda Accord.