Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Μόλις 6 ημέρες για εκτελωνιστούν τα ΙΧ Euro6 α’ γενιάς και με… διπλά Τέλη Κυκλοφορίας!

Ελλάδα 15:40
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Μόλις 6 ημέρες για εκτελωνιστούν τα ΙΧ Euro6 α’ γενιάς και με… διπλά Τέλη Κυκλοφορίας!

ΝΕΑ

Μόλις 6 ημέρες για εκτελωνιστούν τα ΙΧ Euro6 α’ γενιάς και με… διπλά Τέλη Κυκλοφορίας!

ΝΕΑ

Μόλις 6 εργάσιμες ημέρες έχουν στην διάθεσή τους οι τελωνειακοί, εκτελωνιστές, εισαγωγείς και έμποροι αυτοκινήτων (όσοι δεν έχουν φορολογικές αποθήκες) για να εκτελωνίσουν τα οχήματά τους.

Advertisement
Advertisement

Του Γιώργου Κ. Ανδρή (ga@newsauto.gr)

Ειδικότερα αργά το βράδυ της Τρίτης δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ ο νέος νόμος του υπουργείου Εργασίας που περιλαμβάνει και το επίμαχο άρθρο (63) σύμφωνα με το οποίο θα μπορούν από σήμερα και μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου να εκτελωνιστούν τα καινούρια αυτοκίνητα που πληρούν την οδηγία ρύπων Euro6 πρώτης γενιάς ενώ τα εισαγόμενα μεταχειρισμένα θα μπορούν να εκτελωνιστούν με χαμηλούς συντελεστές Τέλους Ταξινόμησης.

Advertisement
Advertisement

Όπως και να έχει το θέμα πάντως η κυβέρνηση κατάφερε για ακόμη μία φορά να φτάσει λίγες ημέρες πριν τη έλευση της νέας χρονιάς για να εκτελωνιστούν χιλιάδες αυτοκίνητα κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή.

Όλα αυτά θα είχαν αποφευχθεί αν από την 1η Σεπτεμβρίου όποτε και άλλαξε η οδηγία ρύπων είχε δώσει μια παράταση στους εκτελωνισμούς μέχρι τέλος του έτους.

Αντί αυτού το οικονομικό επιτελείο για κάποιους λόγους επέλεξε να ταλαιπωρήσει χιλιάδες καταναλωτές που περιμένουν να παραλάβουν εδώ και μήνες τα αυτοκίνητά τους στερώντας από το Δημόσιο πολύτιμα έσοδα…

Advertisement

Παράλληλα αντί να κάνει δώρο τα Τέλη Κυκλοφορίας του 2018 στους ταλαιπωρημένους καταναλωτές του «τιμωρεί» περαιτέρω καθώς όσοι αποκτήσουν το καινούριο τους αυτοκίνητο πριν τη λήξη του έτους θα πληρώσουν ολόκληρο το τίμημα των ετήσιων Τελών Κυκλοφορίας 2018 αλλά και το αντίστοιχο ποσό του 2019!

Δηλαδή ακόμη και για μία ημέρα κυκλοφορίας του καινούριου οχήματος εντός του 2018 οι ιδιοκτήτες του θα επιβαρυνθούν με τα ετήσια Τέλη Κυκλοφορίας. Και αν το όχημα έχει μηδενικά Τέλη Κυκλοφορίας έχει καλώς αλλά επειδή πλέον η συντριπτική πλειοψηφία των αυτοκινήτων έχουν ετήσια Τέλη Κυκλοφορίας οι ιδιοκτήτες τους θα πρέπει να τα πληρώσουν και μάλιστα εις διπλούν!

Advertisement

Να υπενθυμίσουμε πως το σχετικό νομοσχέδιο που περιλαμβάνει το άρθρο 63 που θα έδινε το πράσινο φως για τους εκτελωνισμούς ψηφίστηκα κατά πλειοψηφία αργά το βράδυ της Τρίτης 11 Δεκεμβρίου και χρειάστηκαν 8 ημέρες για να δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης.

Ειδικότερα το νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας με τίτλο: «Κατάργηση των διατάξεων περί μείωσης των συντάξεων, ενσωμάτωση στην Ελληνική Νομοθεσία της Οδηγίας 2016/97/ΕΕ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 20ής Ιανουαρίου 2016 σχετικά με τη διανομή ασφαλιστικών προϊόντων και άλλες διατάξεις».

Όσοι βέβαια εκτελώνισαν τα αυτοκίνητά του καταβάλλοντας αυξημένο Τέλος Ταξινόμησης μην περιμένουν να εισπράξουν πίσω τη διαφορά καθώς στο άρθρο επισημαίνεται ότι δεν πρόκειται να επιστραφούν χρήματα σε όσους έχουν ήδη εκτελωνίσει τα οχήματά τους.

Advertisement