Live Κίνηση
Περισσότερα
Mobility

Mobilize Mobility: Νέα μάρκα από την Renault για οχήματα αστικής μετακίνησης

Ελλάδα 17:17
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Mobilize Mobility: Νέα μάρκα από την Renault για οχήματα αστικής μετακίνησης

Mobility

Mobilize Mobility: Νέα μάρκα από την Renault για οχήματα αστικής μετακίνησης

Mobility

Η Renault λανσάρει την επωνυμία Mobilize Mobility με πρώτο όχημα το EZ-1. Το διθέσιο αυτοκίνητο, είναι κατασκευασμένο από ανακυκλώσιμα υλικά.

Advertisement
Advertisement

Θυμίζει πολύ ένα παλαιότερο πρωτότυπο της Renault (το Twizy) και έχει σχεδιαστεί για να εξυπηρετεί υπηρεσίες κοινής χρήσης μέσω συνδρομής σε πόλεις.

Το Groupe Renault αποκάλυψε ένα νέο διθέσιο όχημα αστικής κινητικότητας με το όνομα «EZ1-Prototype» και είναι το πρώτο μηχάνημα που θα παράγετε από τη νέα μάρκα Mobilize Mobility. Η νέα μάρκα δημιουργήθηκε για να «βάλει» το Groupe Renault στις νέες υπηρεσίες κινητικότητας, ενέργειας και δεδομένων, τις οποίες αναμένετε ότι θα γίνουν όλο και πιο κερδοφόρες τα επόμενα χρόνια. Η εταιρία θα επικεντρωθεί στην ανάπτυξη τόσο του υλικού – με μια σειρά οχημάτων – λογισμικού και υπηρεσιών, όπως προγράμματα χρέωσης αυτοκινήτου, συνδρομών και χρηματοδότησης.

Advertisement
Advertisement

Η Mobilize αναπτύσσει ήδη τέσσερα ειδικά σχεδιασμένα οχήματα, που θα επικεντρωθούν στις υπηρεσίες κοινής χρήσης και κίνησης μικρών αποστάσεων. Το πρώτο είναι το πρωτότυπο EZ-1, το οποίο «παρουσιάζει τους στόχους της μάρκας Mobilize» βάζοντας την πρακτικότητα «στο επίκεντρο του σχεδιασμού του οχήματος». Σχεδιασμένο ως όχημα αστικής κινητικότητας κοινής χρήσης, παίρνει στοιχεία από τις έννοιες της κινητικότητας, που είχε προηγουμένως δείξει και εφαρμόσει το Groupe Renault. Οι χρήστες θα μπορούν να νοικιάζουν το όχημα ανά ώρα ή απόσταση ή βάσει πληρωμής ανά χρήση.

Το ελαφρύ όχημα έχει μήκος 2,3 μέτρα και είναι κατασκευασμένο από 50% ανακυκλωμένα υλικά, με γυάλινες πόρτες για καλύτερη ορατότητα και δυνατότητα παράτασης της διάρκειας ζωής του με εναλλαγή μπαταριών. Η Renault λέει επίσης ότι το 95% των ανταλλακτικών του EZ-1 μπορεί να ανακυκλωθεί στο τέλος της διάρκειας ζωής του. Επιπλέον το EZ-1 μπορεί να συνδεθεί σε smartphone για να επιτρέψει την πρόσβαση χωρίς κλειδί και την ενοικίαση βάσει εφαρμογών.

Advertisement

Πέρα από το EZ-1, η Mobilize θα αναπτύξει συστήματα διαχείρισης μπαταριών, συμπεριλαμβανομένης της ανάπτυξης ενός οικοσυστήματος έξυπνων λύσεων φόρτισης και αποθήκευσης που έχουν σχεδιαστεί για την διαχείριση Ηλεκτρικών Οχημάτων. Οι υπηρεσίες αυτές περιλαμβάνουν ένα πάσο χρέωσης για τους πελάτες και τα σχέδια για μια ενιαία πανευρωπαϊκή λύση πληρωμής.

Το Groupe Renault επεκτείνει τις προσπάθειές του για να περάσει στην αγορά του car sharing. Υποστηρίζει ήδη κοινά συστήματα ηλεκτρικής κινητικότητας σε ορισμένες ευρωπαϊκές πόλεις με τα Renault Twingo και Zoe EV, και το Dacia Spring EV.

Advertisement

Διαβάστε επίσης:

Groupe Renault: Αυξημένες πωλήσεις το 2018

Advertisement

Το Groupe Renault στη Διεθνή Έκθεση Γενεύης 2020

Renault Clio: Κορυφαία ασφάλεια 5 αστέρων (+video)