Live Κίνηση
Περισσότερα
Mobility

Mobility 2021: Honda e

Ελλάδα 15:03
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Mobility 2021: Honda e

Mobility

Mobility 2021: Honda e

Mobility

Το Honda e ισορροπεί ανάμεσα σε δύο φαινομενικά ασυμβίβαστους κόσμους. Από τη μια τη hi-tech εποχή του και από την άλλη έχει σχεδιαστικές -και όχι μόνο- αναφορές στο Civic πρώτης γενιάς. Είναι εκπληκτικό πόσα συναισθήματα προκαλεί το νέο ηλεκτρικό αυτοκίνητο πόλης της Honda.

Advertisement
Advertisement

Στο Honda e σχεδόν τίποτα δεν διαταράσσει τις κάθετες επιφάνειές του. Δεν υπάρχουν ορατές χειρολαβές, ούτε εξωτερικοί καθρέφτες. Πρόκειται για ένα αντικειμενικά απλό αυτοκίνητο, παρότι σφύζει από τεχνολογικές εφαρμογές.

Οι τεράστιες οθόνες των 12,3’ και 8,8” είναι ευκρινείς με γρήγορη απόκριση στις εντολές. Το σύστημα πολυμέσων όχι μόνο είναι συμβατό με Android Auto και Apple Car Play αλλά ακόμη και με παιχνιδομηχανές και επιτρέπουν την προβολή ταινιών μέσω TV Stick. Άλλες δύο δύο οθόνες έξι ιντσών προβάλλουν εικόνες από τις εξωτερικές κάμερες οι οποίες αντικαθιστούν τους συμβατικούς καθρέφτες.

Μετά από ενδελεχή σπουδή οι τεχνικοί της Honda κατέληξαν στη συνταγή της μικρής μπαταρίας 35,5 kWh που δεν προσθέτει υπερβολικό βάρος στο μικρό αμάξωμα. Η αυτονομία ανέρχεται στα 210-220 km.

Advertisement
Advertisement

Η μέγιστη ισχύς φόρτισης με εναλλασσόμενο ρεύμα μπορεί να φτάσει τα 6,6 kW, ενώ σε DC μπορεί να συνδεθεί με ταχυφορτιστή 100 kW, η ωφέλιμη όμως ισχύς φόρτισης περιορίζεται κοντά στα 70 kW για προστασία της μπαταρίας.

Κινητήρας και κίνηση βρίσκονται στον πίσω άξονα. Η μπαταρία είναι υγρόψυκτη και θερμαινόμενη για διατήρηση της βέλτιστης θερμικής κατάστασης και απόδοσης

Advertisement

Η φόρτιση διαρκεί: 30 min σε ταχυφορτιστή 100 kW (έως 80%), 31 min σε φορτιστή 50 kW (έως 80%, 4,1 h σε παροχή 7,4 kW (έως 100%), 18,8 h σε οικιακή πρίζα 2,3 kW (έως 100%).

Advertisement

Η αξιομνημόνευτη ευελιξία και ο εξαιρετικά μικρός κύκλος στροφής των 8,6 m του Honda e το κάνουν ιδανικό για την κίνηση μέσα στον αστικό ιστό. Η ώθηση που προσφέρει άμεσα η πυκνή ροπή του ηλεκτροκινητήρα των 154 PS του χαρίζει εξαιρετική σβελτάδα.

Το πάτωμα του Honda e διαθέτει δομική ενίσχυση με σκοπό την προστασία των μπαταριών. Η ανάρτηση αποτελείται από τέσσερα γόνατα MacPherson με υποβραχιόνια από σφυρήλατο αλουμίνιο

Η εκκεντρική σχεδίαση-μαγνήτης δεν θα περάσει πουθενά απαρατήρητη. Πρόκειται για ένα concept που μεταφέρθηκε αυτούσιο στην παραγωγή

Advertisement

H Mobility 2021 για τις πράσινες μετακινήσεις και την ηλεκτροκίνηση διεξάγεται από τις 23 Σεπτεμβρίου έως τις 3 Οκτωβρίου 2021 στον υπαίθριο χώρο του εμπορικού κέντρου Golden Hall στο Μαρούσι, με όλα τα μέτρα προστασίας που προβλέπονται για τον κορωνοϊό. Η είσοδος για το κοινό είναι δωρεάν και οι ώρες λειτουργίας τις καθημερινές ημέρες είναι 17:00-22:00, το Σάββατο 11:00-21:00 και την Κυριακή 11:00-19:00.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Honda e: Οι 10+1 λόγοι για να το επιλέξεις
Mobility 2021: Δείτε το μέλλον από κοντά στο Golden Hall
Ξεκίνησε η Mobility 2021 – Για πρώτη φορά στην Ελλάδα – Ελεύθερη είσοδος