Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Mitsubishi: Μία δεκαετία i-MiEV

Ελλάδα 21:52
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Mitsubishi: Μία δεκαετία i-MiEV

ΝΕΑ

Mitsubishi: Μία δεκαετία i-MiEV

ΝΕΑ

Η Mitsubishi Motors Corporation (MMC) γιορτάζει φέτος την επέτειο των 10 χρόνων από την παρουσίαση του αυτοκινήτου πόλης μηδενικών ρύπων i-MiEV.

Advertisement
Advertisement

 

Από τότε που κυκλοφόρησε, το Mitsubishi i-MiEV , το οποίο άνοιξε το δρόμο στα ηλεκτρικά οχήματα μαζικής παραγωγής (EV), έχει αποκτήσει τη φήμη ενός οικονομικού, αθόρυβου, οικολογικού αυτοκινήτου με αξιοσημείωτες επιδόσεις.

Advertisement
Advertisement

Το i-MiEV έχει διαμορφώσει ένα υψηλού κύρους προφίλ με τα περιβαλλοντικά του διαπιστευτήρια και την αναγνωρισιμότητα που επέφερε η χρήση του από δημόσιες υπηρεσίες σε πολλές χώρες αλλά και εταιρίες ταξί και ενοικιαζόμενων αυτοκινήτων.

Το σύστημα κίνησης του i-MiEV χρησιμοποιήθηκε επίσης σε ένα επαγγελματικό όχημα με την ονομασία Minicab MiEV, το οποίο κυκλοφόρησε το 2011. Η MMC θα προμηθεύσει με 1.200 μονάδες την Ταχυδρομική Υπηρεσία της Ιαπωνίας τον ερχόμενο Σεπτέμβριο. Αν και μικρό σε διαστάσεις, το Minicab MiEV είναι αρκετά ευρύχωρο για να εξυπηρετεί τις ανάγκες εταιριών διανομών σε αστικές περιοχές.

Οι συνδυασμένες πωλήσεις i-MiEV και Minicab MiEV σε όλο τον κόσμο ανήλθαν στις 31.000 μονάδες όλη αυτή τη δεκαετία που κυκλοφορεί στην αγορά  (έως τα τέλη Απριλίου 2019).Αξίζει να σημειωθεί ότι το ηλεκτρικό όχημα της Mitsubishi επιτάχυνε την έρευνα και εξέλιξη της MMC στα συστήματα κίνησης EV, κάτι το οποίο οδήγησε άμεσα στην παρουσίαση του Outlander PHEV το 2013, με καινοτόμο υβριδικό σύστημα κίνησης που συνδυάζει και τους δύο ηλεκτροκινητήρες με έναν βενζινοκινητήρα.

Advertisement

Η μπαταρία 16 kilowatt του i-MiEV και ο συμπαγής ηλεκτροκινητήρας που τοποθετείται πίσω έδωσαν στο αυτοκίνητο μία αυτονομία 160 χλμ (με αναγωγή στο NEDC 2)/105 χλμ (WLTP3). Οι μικρές διαστάσεις του αυτοκινήτου είναι ιδανικές για συνθήκες πόλης, αλλά η έξυπνη διάταξη του εσωτερικού προσφέρει αρκετό χώρο για τέσσερα άτομα.

Advertisement

Εν μέσω της αυξανόμενης ζήτησης για οχήματα EV, η MMC επιδιώκει την εμπορευματοποίηση των V2H και V2G (Vehicle to Grid) για την περαιτέρω ανάπτυξη και προώθηση των EV & Plug-in Hybrid Electric Vehicles (PHEV). Η εταιρία θεωρεί ότι κάτι τέτοιο ανοίγει το δρόμο για μία νέα εποχή που ορίζεται από μία ενιαία σχέση μεταξύ του αυτοκινήτου και των ανθρώπων, της κοινωνίας και του περιβάλλοντος.