Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Μυστηριώδεις δοκιμές της Mazda με RX-8 (video)

Ελλάδα 4:11
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Μυστηριώδεις δοκιμές της Mazda με RX-8 (video)

ΝΕΑ

Μυστηριώδεις δοκιμές της Mazda με RX-8 (video)

ΝΕΑ

Αν και το σενάριο για αναβίωση της σειράς RX με περιστροφικό κινητήρα είναι κάπως απίθανο στο άμεσο μέλλον, τα καμουφλαρισμένα Mazda RX-8 που έχουν εντοπιστεί το τελευταίο διάστημα στο Nurburgring έχουν ανάψει πολλές συζητήσεις.

Advertisement
Advertisement

Σίγουρα η παρουσία δύο καμουφλαρισμένων RX-8 σε φάση δοκιμών στο Nurburgring είναι κάτι αντίστοιχο με το να ρίχνεις λάδι στη φωτιά. Το δίδυμο των αυτοκινήτων που έχουν εντοπιστεί στην διάσημη πίστα, που ως γνωστό αποτελεί εργαστήριο εξέλιξης για όλους σχεδόν τους κατασκευαστές, έχουν αρκετά διαφορετική όψη και ακόμα πιο διαφορετικό ηχητικό αποτύπωμα.

Τα δυο αυτοκίνητα παράγουν ένα αρκετά διαφορετικό ήχο γεγονός που αφήνει να εννοηθεί πως υπάρχει διαφορά στην μονάδα μετάδοσης του καθενός. Επιπλέον το ένα από τα δύο (αυτό σε μπλε χρώμα) έχει στη μάσκα του ένα κομμάτι από το ασπρόμαυρο καμουφλάζ που έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε στα πρωτότυπα μοντέλα δοκιμών.

Advertisement
Advertisement

Αυτή η κίνηση της Mazda καλύπτεται από ένα τεράστιο πέπλο απορίας καθώς κανείς δεν μπορεί να εξηγήσει το σκοπό που εξυπηρετούν τα δύο αυτοκίνητα. Την τελευταία φορά που είχε γίνει κάτι αντίστοιχο ήταν το 2017 όταν ένα μυστηριώδες RX-8 είχε εμφανιστεί και πάλι στο Nurburgring με τις φήμες που είχαν κυκλοφορήσει να μιλούν να δοκιμές ενός νέου περιστροφικού κινητήρα με περισσότερους από 450 ίππους. Πριν λίγο διάστημα μάλιστα είχαν διαρρεύσει στο διαδίκτυο κάποιες πατέντες που αφορούσαν τα σχέδια ενός νέου υπερτροφοδοτούμενου περιστροφικού κινητήρα. Πάντως η Mazda αν και έχει κατά καιρούς παρουσιάσει κουπέ μοντέλα αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο για συνέχεια της σειράς RX έχει κάνει αρκετά σαφές πως κάτι τέτοιο δεν θα προκύψει στο άμεσο μέλλον.

Πάντως ένα από τα πιο πιθανά σενάρια σχετικά με τα δύο RX-8 συνδέεται με τις δοκιμές του υβριδικού συστήματος που αναμένουμε από την Mazda στο οποίο ο περιστροφικός κινητήρας θα έχει τον ρόλο γεννήτριας για τη φόρτιση των μπαταριών.