Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Τεκμήρια: Μειώνονται μέχρι να καταργηθούν!

Ελλάδα 23:03
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τεκμήρια: Μειώνονται μέχρι να καταργηθούν!

ΝΕΑ

Τεκμήρια: Μειώνονται μέχρι να καταργηθούν!

ΝΕΑ

Την τόνωση της οικονομίας και της αποκατάσταση των εισοδημάτων έχει ως στόχο η αύξηση του μέσο μισθού σε συνδυασμό με τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών και άλλων συντελεστών όπως τα τεκμήρια διαβίωσης.

Advertisement
Advertisement

Στο πλαίσιο της εξαγγελίας των οικονομικών μέτρων που προβλέπονται για την επόμενη τετραετία από την τωρινή κυβέρνηση συμπεριλαμβάνεται η μείωση των τεκμηρίων κατά 30% τη 1/1/2025.

Σύμφωνα με πρόσφατη κυβερνητική εξαγγελία για τα εισοδήματα του 2024 (φορολογικές δηλώσεις 2025) θα μειωθούν τα «τεκμήρια»  κατά 30%.

«Όσον αφορά στα αυτοκίνητα, πρόκειται για μια αναγκαία και απολύτως θετική αλλαγή», όπως τονίζει σε ανακοίνωσή του ο ΣΕΑΑ (Σύνδεσμος Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Αυτοκινήτων).

Advertisement
Advertisement

Ο οποίος τονίζει πως «…έχει αποδείξει επανειλημμένα ότι τα τεκμήρια είναι πολλαπλάσια από το πραγματικό κόστος χρήσης (καύσιμα, ασφάλιση, συντήρηση κ.λπ.). Συγχρόνως, τα εξωπραγματικά τεκμήρια στα αυτοκίνητα αποτρέπουν την πώληση οχημάτων μεγαλύτερης αξίας. Αυτοκίνητα που θα προσφέρουν σημαντικά δημοσιονομικά έσοδα, πχ. Τέλος Ταξινόμησης, ΦΠΑ κλπ.

Η μείωση των τεκμηρίων των αυτοκινήτων επίσης θα εκλογικεύσει ένα συνδεδεμένο με αυτά, παράλογο, ετήσιο φόρο, το «φόρο πολυτελούς διαβίωσης», με βάση πλέον τα 308 ευρώ, αντί 440 ευρώ που ισχύει σήμερα.

Ο ΣΕΑΑ χαιρετίζει τις ως άνω εξαγγελίες και παράλληλα ζητεί από την κυβέρνηση να εξαλείψει πλήρως και το φόρο πολυτελούς διαβίωσης, που όχι μόνο δεν προσφέρει κρατικά έσοδα, αντιθέτως στερεί», αναφέρει στην ανακοίνωσή του ΣΕΑΑ.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Facebook: Το τσάμπα πέθανε…
Σημαντική αύξηση των ηλεκτρικών το 2023
Αττική: Ρεκόρ παραβάσεων ορίων ταχύτητας