Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Mini κλασικό και ηλεκτρικό, με 90.000€

Ελλάδα 3:20
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Mini κλασικό και ηλεκτρικό, με 90.000€

ΝΕΑ

Mini κλασικό και ηλεκτρικό, με 90.000€

ΝΕΑ

Η Swindon Powertrain παρουσίασε το κλασικό Mini σε ηλεκτρική έκδοση που θα κατασκευαστεί σε 100 αντίτυπα.

Advertisement
Advertisement

 

Ο περιορισμός της παραγωγής του Swind E Electric Mini στα 100 κομμάτια, δικαιολογεί κατά κάποιο τρόπο την τιμή των σχεδόν 90.000€ που κοστολογείται το δημιούργημα της Swindon Powertrain. Της εταιρείας που αναλαμβάνει κάθε είδους αναβάθμιση σε αυτοκίνητα και όχι μόνο. Το συγκεκριμένο concept, περιλαμβάνει την αγορά και την αναπαλαίωση των αυτοκινήτων από την ίδια την εταιρεία, με τον αγοραστή να αποφασίζει για τις λεπτομέρειες που έχουν να κάνουν με την εμφάνιση.

Advertisement
Advertisement

Ο κινητήρας εσωτερικής καύσης και το κιβώτιο ταχυτήτων, έχουν αντικατασταθεί από ένα ηλεκτρικό μοτέρ 107 ίππων. Το ηλεκτρικό Mini έχει τα 100 χιλιόμετρα ανά ώρα από στάση σε 9,2 δευτερόλεπτα και αυτονομία που σύμφωνα με την Swindon Powertrain, ξεπερνάει τα 200 χιλιόμετρα. Με τον ειδικό ταχυφορτιστή, η πλήρης φόρτιση των μπαταριών γίνεται σε 4 ώρες, ενώ αξίζει να σημειώσουμε πως με τη μετατροπή, ο χώρος για τις αποσκευές έχει αυξηθεί στα 200 λίτρα χωρητικότητας.

Advertisement

Η μετατροπή του αυτοκινήτου σε ηλεκτρικό, έχει προσθέσει 80 κιλά στο απόβαρο αλλά έχει βελτιώσει λίγο την ποσοστιαία κατανομή ανά άξονα, με το 68:32 της αρχικής μορφής του μοντέλου, να γίνεται ένα πιο ισορροπημένο 57:43 στην ηλεκτρική εκδοχή του Mini. Νέα είναι τόσο η ανάρτηση, όσο και τα φρένα του μοντέλου που έχουν σύστημα ανάκτησης ενέργειας, ενώ από την ανακατασκευή του με σύγχρονα υλικά, το μοντέλο αποκτά και μόνιμη προστασία από τη σκουριά.  Στην καμπίνα, σύγχρονες αναφορές αποτελούν η θέρμανση του πατώματος αλλά και τα θερμαινόμενα δερμάτινα καθίσματα που ανήκουν στο βασικό εξοπλισμό. Ως έξτρα, μπορεί να επιλέξει κανείς να έχει υποβοήθηση στο τιμόνι, κλιματισμό αλλά και σύστημα πλοήγησης.

Advertisement

Αναμφίβολα, το κόστος είναι ένα θέμα μια και το μικρό μοντέλο δείχνει εκτός πραγματικότητας όταν η εταιρεία αναφέρει ως τιμή εκκίνησης τα 89.650€. Δεν αμφιβάλλουμε όμως πως θα υπάρξουν φανατικοί του κλασσικού Mini που θα θελήσουν να έχουν το απόλυτο packaging δια χειρός του Sir Alec Issigonis, στην πλέον σύγχρονη και φιλική προς το περιβάλλον εκδοχή του.

Advertisement