Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

MINI John Cooper Works GP: Το «απόλυτο» MINI

Ελλάδα 13:16
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

MINI John Cooper Works GP: Το «απόλυτο» MINI

ΝΕΑ

MINI John Cooper Works GP: Το «απόλυτο» MINI

ΝΕΑ

Η κορυφαία έκδοση της γκάμας των μοντέλων MINI, το John Cooper Works GP, θα λανσαριστεί το 2020.

Advertisement
Advertisement

 

Η ΜΙΝΙ ανακοίνωσε ότι η συγκεκριμένη έκδοση θα τροφοδοτείται με έναν τετρακύλινδρο υπερτροφοδοτούμενο σύνολο, το οποίο θα αποδίδει κοντά στους 300 PS, όντας το ισχυρότερο και ταχύτερο μοντέλο παραγωγής. Ήδη το John Cooper Works GP έχει ξεκινήσει δοκιμές εξέλιξης, τόσο στον δρόμο, όσο και σε περιβάλλον πίστας, εκεί όπου δοκιμάζονται στα όριά τους η ανάρτηση, ο κινητήρας, αλλά και η αντοχή των φρένων. Με αυτόν τον τρόπο οι άνθρωποι της ΜΙΝΙ θέλουν να εξασφαλίσουν το μάξιμουμ της οδηγικής απόλαυσης, ένα στοιχείο που πάντα αποτελούσε το βασικό χαρακτηριστικό των τρίθυρων μοντέλων της εταιρείας.

Advertisement
Advertisement

Οι πληροφορίες σχετικά με τα υπόλοιπα μηχανικά μέρη του MINI John Cooper Works GP παραμένουν συγκεχυμένες, ακόμα δεν έχει αποσαφηνιστεί εάν θα είναι προσθιοκίνητο ή τετρακίνητο, απλά αυτό που έχει ανακοινωθεί είναι ότι η παραγωγή του δεν θα ξεπεράσει τα 3.000 μοντέλα.

Advertisement

Το John Cooper Works GP δανείζεται κάποια στοιχεία από το ομώνυμο concept που πραγματοποίησε την επίσημη εμφάνισή του στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης το 2017. Το βασικότερο όλων είναι η μεγάλη διαιρούμενη πίσω αεροτομή, οι σπορ σχεδίασης ελαφρού κράματος ζάντες και η διπλή απόληξη τοποθετημένη στο κέντρο του πίσω διαχύτη.