Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Μην κάνετε όνειρα για το 5θυρό Suzuki Jimny

Ελλάδα 22:24
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Μην κάνετε όνειρα για το 5θυρό Suzuki Jimny

ΝΕΑ

Μην κάνετε όνειρα για το 5θυρό Suzuki Jimny

ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν βλέψεις, τουλάχιστον για το άμεσο μέλλον να δούμε στην Ελλάδα Suzuki Jimny με πέντε πόρτες. Οι ρύποι βάζουν φρένο στα όνειρα των φίλων της μάρκας και του μοντέλου…

Advertisement
Advertisement

Δεν χωρά αμφιβολία πως το Suzuki Jimny είναι ένα όχημα με φανατικό κοινό σε όλον τον κόσμο, φυσικά και στην Ελλάδα. Απευθύνεται σε αυτούς που ξέρουν τι θέλουν, λατρεύουν τη φύση αλά και τα ρετρό χαρακτηριστικά σε ένα αυτοκίνητο. Η τελευταία γενιά που κυκλοφόρησε πριν από πέντε περίπου χρόνια έκανε… πάταγο και η ζήτηση ήταν τεράστια.

Στην Ελλάδα που η πορεία του ως μοντέλο έχει καταγράψει εξαιρετικά αποτελέσματα ήταν λογικό να σημειώσει μεγάλες πωλήσεις. Μάλιστα και παρά το γεγονός ότι δεν φορούσε ένα κινητήρα που να συμβαδίζει με την εποχή (βλέπε downsizing), οι χώροι του δεν ήταν και οι καλύτεροι, είχε τέτοια απήχηση που ο καθένας καταλάβαινε πως πρόκειται για ένα αυτοκίνητο, σημείο αναφοράς.

Προς τα τέλη του 2019, η απόφαση να κυκλοφορήσει μόνο ως επαγγελματικό δυσαρέστησε πολλούς, όμως παρ’ όλα αυτά συνέχισε να πουλάει στο κοινό. Η ελπίδα για επιστροφή της επιβατικής έκδοσης (όχι μόνο της επαγγελματικής) στην αγορά παρέμεινε και παραμένει ενώ δεν είναι λίγοι αυτοί που περιμένουν την απόφαση να ξεκινήσει να πωλείται και πάλι ως επιβατικό. Το πρόβλημα με τους ρύπους έχει βάλει φρένο στην πώληση του Jimny χωρίς την ταμπέλα του επαγγελματικού οχήματος και όπως φαίνεται στο άμεσο μέλλον είναι σχεδόν απίθανο να το δούμε, τουλάχιστον και όσον κυκλοφορεί με αυτόν τον κινητήρα βενζίνη 1.5).

Δεν υπάρχουν βλέψεις για 5θυρο στην Ελλάδα

Advertisement
Advertisement

Τα τελευταία χρόνια έχουμε διαβάσει… χιλιάδες άρθρα, αναφορικά με το πεντάθυρο Suzuki Jimny. Πρόκειται για μία έκδοση που κυκλοφορεί σε Ασία και Αφρική, δηλαδή σε περιοχές που δεν υπάρχει απαγορευτικό όσον αφορά τους ρύπους. Πολλά άρθρα κάνουν λόγο και για κυκλοφορία της πεντάθυρης έκδοσης στην Ευρώπη, άρα και στην Ελλάδα, κάτι που δεν ισχύει σε καμία περίπτωση, προς το παρόν τουλάχιστον, γιατί ποτέ μη λες ποτέ…

Σύμφωνα με ανθρώπους της μάρκας δεν υπάρχουν βλέψεις για τα επόμενα χρόνια να δούμε πεντάθυρο Jimny στην Ελλάδα. Όσοι λοιπόν κάνουν όνειρα και περιμένουν θα μείνουν στο… περίμενε, εκτός και αν ξαφνικά (κάτι που δεν γίνεται στην αυτοκινητοβιομηχανία) δούμε κάτι που δεν μας έχει συνηθίσει στο παρελθόν η ιαπωνική φίρμα.

Η μοναδική περίπτωση θα ήταν, αν έκανε την εμφάνισή της κάποια ηλεκτρική έκδοση, κάτι όμως που δεν υπάρχει, προς το παρόν, ούτε ως σκέψη στην Suzuki.