Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Μιμητής του Στέφανου Αττάρτ: Μετέτρεψε Toyota iQ σε off-road animal

Ελλάδα 13:04
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Μιμητής του Στέφανου Αττάρτ: Μετέτρεψε Toyota iQ σε off-road animal

ΝΕΑ

Μιμητής του Στέφανου Αττάρτ: Μετέτρεψε Toyota iQ σε off-road animal

ΝΕΑ

Το λιλιπούτειο ιαπωνικό μοντέλο αποκήρυξε το παρελθόν του και υιοθέτησε τα εξαρτήματα ενός Suzuki Grand Vitara.

Advertisement
Advertisement

Όταν το 2005 ο Στέφανος Αττάρτ τάραζε τα λιμνάζοντα νερά της αυτοκίνησης χάρη στην πρωτοφανή έμπνευσή του να προσδώσει θηριώδη χαρακτήρα σε ένα smart, ουδείς θα περίμενε πως θα αποκτούσε μια σωρεία… μιμητών.

Ανάμεσα σε αυτούς και ο Eric Storz, ο οποίος αποφάσισε να ακολουθήσει την ίδια συνταγή, ώστε να εξαγριώσει ένα λιτό Toyota iQ, χρησιμοποιώντας εξαρτήματα από ένα Suzuki Grand Vitara δεύτερης γενιάς.

Για τις ανάγκες μετατροπής του ιαπωνικού city car σε off-road animal, o Storz προχώρησε σε ένα ολικό extreme makeover, «γδύνοντας» το iQ από τα βασικά μηχανικά του μέρη και εξοπλίζοντάς το με το πλαίσιο τύπου σκάλας του Grand Vitara.

Advertisement
Advertisement

Το μικρό ανάστημα του μοντέλου απαίτησε την «αφαίρεση» μερικών χιλιοστών από το πλαίσιο, τόσο ανάμεσα στους δύο άξονες (-445 χλστ.), όσο και στον πίσω πρόβολο, την ίδια ώρα που προστέθηκαν κάποιες νέες βάσεις συγκράτησης.

Κινητήρια δύναμη του μεταλλαγμένου iQ είναι ένας V6 2.500 κ.εκ. ο οποίος παράγει 157 ίππους και συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο τεσσάρων σχέσεων που στέλνει την κίνηση και στους τέσσερις τροχούς.

Advertisement

Το οπλοστάσιο του μοντέλου περιλαμβάνει, επίσης, κιβώτιο υποπολλαπλασιασμού των σχέσεων, νέα ανάρτηση που αυξάνει την απόσταση του iQ από το έδαφος κατά σχεδόν 80 χλστ. αλλα και 17άρες ζάντες με 31” ελαστικά.

Μια LED μπάρα στον μπροστινό προφυλακτήρα συμβάλει στην άρτια φωταγώγηση του εδάφους κατά την περιήγηση σε αφιλόξενα περιβάλλοντα, και μια σημαία ασφαλείας (whip flag) στο πίσω μέρος, καθιστά το iQ εύκολα ορατό.

Advertisement

Σημειώνεται ότι η μετατροπή ολοκληρώθηκε τον Αύγουστο του 2020 και από τότε, το όχημα έχει διανύσει πάνω από 8.000 χλμ. σε δύσβατα εδάφη. Το συνολικό κόστος για αυτόν τον ριζικό μετασχηματισμό της εικόνας του μοντέλου έφτασε τα 8.000 δολάρια, ενώ απαιτήθηκαν σχεδόν 90 εργατοώρες.

Πηγή: Carscoops

Advertisement

Το smart του Στέφανου Αττάρτ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
To Rimac Nevera πάει… off-roading (video)
Νέο Chevrolet Silverado ZR2: Για off-road παιχνίδι (+video)
Το λιλιπούτειο Citroen Ami έγινε off-road