Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Μύκονος: Τα θηρία στην Ψαρού και το χίπικο βαν της Φτελιάς

Ελλάδα 17:52
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Μύκονος: Τα θηρία στην Ψαρού και το χίπικο βαν της Φτελιάς

ΝΕΑ

Μύκονος: Τα θηρία στην Ψαρού και το χίπικο βαν της Φτελιάς

ΝΕΑ

Στο νησί των ανέμων άρχισε και φέτος η επέλαση θηριωδών SUV που μεταφέρουν big spenders στα διάσημα εστιατόρια του νησιού ενώ στην  Φτελιά το μόνο που θυμίζει τα παλιά είναι το πράσινο VW βαν.

Advertisement
Advertisement

 Παραφράζοντας -αν και γνωρίζω ότι είναι ιεροσυλία- τη φράση του Καβάφη από την «Ιθάκη» σαν βγεις στον πηγαιμό από τη Χώρα προς την Ψαρού ότι και να εύχεσαι θα είναι μακρύς ο δρόμος.

Το νησί μέσα Ιουνίου θυμίζει την Ποσειδώνος Σάββατο βράδυ, το μποτιλιάρισμα κάποιες φορές δημιουργεί ουρές χιλιομέτρων, ενώ εκατοντάδες θηριώδη SUV κυκλοφορούν μέρα νύχτα.

Στην Ψαρού είναι πλέον σύνηθες το θέαμα εντυπωσιακών οχημάτων που παρκάρουν στο Nammos Village σε συγκεκριμένο σημείο και ενίοτε συγκεντρώνουν τα βλέμματα. Ένα θηριώδες Land Rover όμως ήταν αυτό που δέσποζε δίπλα σε Range Rover, επταθέσια Cadillac Escalade και Maserati, αναβαθμισμένο από την ελληνική εταιρία JBK.

Advertisement
Advertisement

Μερικά χιλιόμετρα πιο μακριά από το πριγκιπάτο του Nammos ο δρόμος για την Φτελιά παραμένει ίδιος εδώ και χρόνια, άσφαλτος μέχρι ένα σημείο και μετά ήπιος χωματόδρομος.

Λίγα μέτρα πιο κάτω από την είσοδο του Pasha με σήμα τα δύο κερασάκια, ένα παλιό πράσινο VW βανάκι, είναι πλέον το μοναδικό απομεινάρι από την παλιά Φτελιά. Στέκεται ακόμη εκεί, φορτωμένο με ωραία παρεό και αναμνήσεις άλλων χρόνων από την πιο cool και χαλαρή παραλία του νησιού μέχρι πριν από τέσσερα χρόνια.

Advertisement

Σε πείσμα των καιρών που αλλάζουν, στέκει ακόμη εκεί με την πλαϊνή του πόρτα ανοιχτή, μέχρι το βράδυ που αρχίζουν τα πάρτι του Pasha με θέα την παραλία της Φτελιάς και κατηφορίζουν οι Jaguar και οι Porsche Cayenne. Κι ακόμη δεν έχουν σκάσει οι big spenders του Ιουλίου, τότε που το νησί θα «βουλιάξει» από κόσμο και η ουρά για το πάρτι του Scorpios θα φτάνει τα τέσσερα χιλιόμετρα!

Advertisement

Προσθέστε σε αυτό και τα αναρίθμητα transfer που υπολογίζονται σε πάνω από πέντε χιλιάδες και αν έχετε σκοπό να πάτε στο νησί, φροντίστε εκτός από χρήματα-πολλά όμως-να έχετε και πολλή υπομονή, γιατί η Μύκονος μπορεί να μην κοιμάται ποτέ, αλλά με όλο αυτό σε λίγο δεν θα κινείται τίποτε στους δρόμους της. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Μύκονος: Συνεχίζονται οι αφίξεις εκατομμυρίων
Πως έκλεψε o Πούτιν δεκάδες επιβατικά αεροσκάφη δυτικών εταιριών;
Από τον άπιστο Ωνάση και τους Νιάρχους στον Αμπράμοβιτς (+video)

                                             

Advertisement