Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Microsoft και Baidu τελειοποιούν την αυτόνομη τεχνολογία

Ελλάδα 14:13
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Microsoft και Baidu τελειοποιούν την αυτόνομη τεχνολογία

ΝΕΑ

Microsoft και Baidu τελειοποιούν την αυτόνομη τεχνολογία

ΝΕΑ

Η πρωτοβουλία της Κινέζικης Baidu με το Project Apollo έχει λάβει μια τεράστια στήριξη από τη Microsoft με σκοπό την αρωγή στην περαιτέρω ανάπτυξη και τελειοποίηση των αυτόνομων συστημάτων οδήγησης. Η συνεργασία δείχνει τι να περιμένουμε στο άμεσο μέλλον.

Advertisement
Advertisement

Του ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ (gt@newsauto.gr)

Το «Project Apollo» αποτελείται ήδη από περισσότερες από 50 εταιρείες, τα δύο τρίτα από την Κίνα και το ένα τρίτο εκτός της χώρας. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη πρωτοβουλία ανοικτού κώδικα παγκοσμίως για την αυτόνομη οδήγηση. Ορισμένες εταιρείες-κλειδιά που εμπλέκονται στο πρόγραμμα περιλαμβάνουν κινεζικές αυτοκινητοβιομηχανίες όπως η Chery Automobile και η Great Wall Motors, μαζί με παγκόσμιες εταιρείες όπως οι Ford, Daimler, Bosch, Continental, ZF και Nvidia. Η Forbes αναφέρει ότι η Microsoft θα επιδιώξει να επεκτείνει την πρωτοβουλία σε ολόκληρη την Αμερική αλλά και την Ευρώπη, ενώ θεωρείται βέβαιο πως θα παρέχει υπηρεσίες σε αυτόνομα οχήματα στην Κίνα.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Baidu, Ya-Qin Zhang, το Project Apollo επικεντρώνεται στον σχεδιασμό, τον έλεγχο, τη λειτουργία LiDAR, την πλοήγηση, τα δεδομένα, τον έλεγχο των δυνατοτήτων και τις πλήρεις δυνατότητες και υπηρεσίες χωρίς οδηγό, με στόχο την τελειοποίηση της τεχνολογίας.

Advertisement
Advertisement

Μιλώντας για τη συμμετοχή της Microsoft στο πρόγραμμα, ο αντιπρόεδρος της εταιρείας Kevin Dallas είπε: «Ο ρόλος μας είναι να προσφέρουμε παγκόσμια κλίμακα για το Apollo εκτός της Κίνας με το cloud της Microsoft Azure. Είμαστε σε 40 περιοχές σε όλο τον κόσμο, είναι το αξιόπιστο και ασφαλές σύννεφο που απαιτείται για να εξασφαλιστεί η ασφάλεια γύρω από αυτόνομα οχήματα».