Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Μια S-Class που δεν έφτιαξε ποτέ η Mercedes-Benz

Ελλάδα 14:07
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Μια S-Class που δεν έφτιαξε ποτέ η Mercedes-Benz

ΝΕΑ

Μια S-Class που δεν έφτιαξε ποτέ η Mercedes-Benz

ΝΕΑ

Σε καταλόγους δημοπρασίας βγήκε μια σπάνια Mercedes-Benz S-Class του 1990 η οποία φαίνεται πως είναι η μοναδική με αμάξωμα station wagon,

Advertisement
Advertisement

Η επιθυμία δεν γνωρίζει όρια και έτσι όταν υπάρχουν οι κατάλληλες συνθήκες ακόμα και η πιο παράξενη ιδέα μπορεί να υλοποιηθεί. Κάτι τέτοιο ισχύει για την Mercedes-Benz 560 TEL, μια S-Class του 1990 που όμως δεν βγήκε ποτέ ως επίσημο μοντέλο της εταιρίας αλλά προέκυψε μετά από την επιθυμία ενός πελάτη να απολαμβάνει την απόλυτη πολυτέλεια της Mercedes και να έχει την πρακτικότητα ενός station wagon αμαξώματος.

Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο φτιάχτηκε από την Caro International, μια εταιρία μετατροπών και εξατομικευμένων μεταποιήσεων πολυτελών μοντέλων η οποία προχώρησε στην μετατροπή της γνωστής σεντάν 560 SEL σε station wagon χρησιμοποιώντας μάλιστα γνήσια ανταλλακτικά και τμήματα της Mercedes-Benz. Η δε ονομασία απέκτησε το γράμμα Τ κατά τα πρότυπα της Mercedes για τα wagon αυτοκίνητά της.

Advertisement
Advertisement

Βάση της μετατροπής αποτέλεσε μια 560 SEL στην έκδοση με μακρύ μεταξόνιο και όπως φανερώνει η ονομασία της κινείται από έναν ατμοσφαιρικό V8 κινητήρα 5.6 λίτρων με 275 ίππους. Το αυτοκίνητο βρίσκεται μεταξύ των εκθεμάτων της συλλογής Stuart Parr που θα δημοπρατηθεί στη Νέα Υόρκη και σύμφωνα με την περιγραφή του παρά τα 103.000 χιλιόμετρα που έχει καταγεγραμμένα στο οδόμετρο βρίσκεται σε εξαιρετική μηχανική αλλά και αισθητική κατάσταση. Αυτό το γεγονός αλλά κυρίως η μοναδικότητά του συγκεκριμένου αντιτύπου είναι βασικοί παράγοντες για την διαμόρφωση μια αρκετά υψηλής τιμής πώλησης η οποία πάντως δεν αναφέρεται στην αγγελία.