Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Μια Rimac Nevera για το… αφεντικό

Ελλάδα 12:12
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Μια Rimac Nevera για το… αφεντικό

ΝΕΑ

Μια Rimac Nevera για το… αφεντικό

ΝΕΑ

Ο ιδιοκτήτης της Rimac επιτέλους παρέλαβε τη δική του μοναδική Nevera.

Advertisement
Advertisement

Θα περίμενε κανείς ότι ο ιδιοκτήτης μιας μικρής αυτοκινητοβιομηχανίας θα ήταν ο πρώτος που θα έβαζε στο γκαράζ του ένα νέο και πολύ σπάνιο μοντέλο της εταιρείας του. Αυτό όμως σίγουρα δε συνέβη στην περίπτωση της Rimac. Ο CEO της Bugatti Rimac, Μάτε Ρίματς έπρεπε να περιμένει πάνω από έναν χρόνο μέχρι τελικά να παραλάβει τη δική του Nevera η οποία μάλιστα έχει κάποιες λεπτομέρειες σχεδιασμένες ειδικά για εκείνον.

Το ηλεκτρικό supercar λοιπόν του Μάτε Ρίματς έφτασε στα χέρια του σε ένα βαθύ βυσσινί χρώμα που συνδυάζεται με μαύρες λεπτομέρειες που αφήνουν εκτεθειμένα εξαρτήματα από ανθρακονήματα της Nevera. Η πρώτη λεπτομέρεια που ξεχωρίζει είναι οι καθρέπτες που φέρουν την κροατική σημαία στο πίσω μέρος τιμώντας τη γενέτειρα του ιδρυτή της Pimac Automobili, ενώ το λογότυπο Nevera είναι βαμμένο σε κόκκινο χρώμα.

Ακόμα περισσότερα είναι τα ιδιαίτερα στοιχεία της καμπίνας με τα καθίσματα αν συνδυάζουν κόκκινη αλκαντάρα και μαύρες ραφές. Στο πάνω σημείο του καθίσματος του οδηγού δεσπόζει το λογότυπο M8 που παραπέμπει στο όνομα του ιδρυτή (Mate) και αντίστοιχα στο κάθισμα του συνοδηγού υπάρχει το λογότυπο K8 που παραπέμπει στο όνομα Katerina που είναι η σύζυγος του κου Ρίματς.

Advertisement
Advertisement

Στη δεξιά πλευρά του ταμπλό είναι ραμμένο η φιγούρα μιας γυναίκας που παραπέμπει στο πορτραίτο μιας γυναίκας από την αρχαία πόλη Σολίν.

Advertisement

Όσο για τις επιδόσεις του αυτοκινήτου, αυτές δεν έχουν αναβαθμιστεί σε σχέση με την απλή Rimac Nevera. Το αυτοκίνητο χάρη στους τέσσερις ηλεκτροκινητήρες αποδίδει 1.914 ίππους με την μπαταρία που το συνοδεύει να έχει χωρητικότητα 120 kWh με αυτονομία 490 χιλιόμετρα. Μόλις 150 Nevera θα κατασκευαστούν και μία από αυτές ήδη έφτασε στα χέρια του ιδρυτή της εταιρείας. Όσο για το κόστος, μιλάμε για ένα αυτοκίνητο με τιμή που φτάνει τα 2,3 εκ. ευρώ.