Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Μία Porsche Cayenne με «καρδιά» από Lamborghini

Ελλάδα 23:23
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Μία Porsche Cayenne με «καρδιά» από Lamborghini

ΝΕΑ

Μία Porsche Cayenne με «καρδιά» από Lamborghini

ΝΕΑ

H Porsche ετοιμάζει το λανσάρισμα μίας νέας έκδοσης της Cayenne Coupe, η οποία θα φέρει τον κωδικό «GT» και αναμένεται να βρεθεί στην κορυφή της γκάμας.

Advertisement
Advertisement

 

Ήδη, τα πρώτα μοντέλα, αποκλειστικά σε πρωτότυπη μορφή, έχουν ξεκινήσει τα απαραίτητα τεστ, εξ ου και οι συγκεκριμένες φωτογραφίες. Από αυτές διακρίνουμε τις μικρές αισθητικής φύσεως αλλαγές, όπως τη διπλή απόληξη της εξάτμισης, τοποθετημένη στο κέντρο του πίσω διαχύτη, ενώ οι πράσινες δαγκάνες των φρένων προδίδουν το τι βρίσκεται κάτω από το εμπρός καπό.

Advertisement
Advertisement

Όλα τείνουν προς την τοποθέτηση ενός V8 κινητήρα, που όπως αναφέρουν πηγές μέσα από το εργοστάσιο, θα είναι ο twin-turbo των 4,0 λίτρων που χρησιμοποιείται στη Lamborghini Urus με τους 650 PS, συνδυαζόμενος με ένα ηλεκτρικό μοτέρ. Το συγκεκριμένο πρότζεκτ έχει την κωδική ονομασία «Λέων» και ήδη εξελίσσεται από την ομάδα τεχνικών που έχει στην δικαιοδοσία της τις 911 GT2 RS και GT3, για να τοποθετηθεί και στην Porsche Panamera. Προς το παρόν είναι άγνωστη η συνδυαστική ισχύς που θα προσφέρει, αν και δεν θα μας εκπλήξει μία ιπποδύναμη που θα ξεπερνά τους 800 PS. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα η Cayenne GT Coupe να βρεθεί στην κορυφή των εκδόσεων του γερμανικού sport SUV, εκτοπίζοντας την Turbo S E-Hybrid των 680 PS. Ανάλογες θα είναι και οι επιδόσεις,  παρά το αυξημένο βάρος του αμαξώματος που λόγω των δύο turbo και των μπαταριών, θα αγγίζει ή θα ξεπερνά τα 2.500 kg.