ΝΕΑ

Μία πολύτιμη Deltona βγαίνει σε πλειστηριασμό

Ελλάδα 6:03
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μία πολύτιμη Deltona βγαίνει σε πλειστηριασμό

ΝΕΑ

Μία πολύτιμη Deltona βγαίνει σε πλειστηριασμό

ΝΕΑ

Σε δημοπρασία βγαίνει μία μεταχειρισμένη Lancia Delta HF Integrale Evo. Η «Deltona» λόγω ιστορίας και κατάστασης έχει εκτιμηθεί σε τιμή, που φτάνει τα 162.000 ευρώ δηλαδή όσο τρεις καινούργιες Alfa Romeo μαζί.

Advertisement
Advertisement

 

Στην δημοπρασία του οίκου RM Sotheby’s στην Αριζόνα, «βγαίνει» μία εξαιρετικά σπάνια Lancia Delta HF Integrale Evoluzione του 1992. Η Deltona όπως την ονόμασαν χαϊδευτικά  ή HF Integrale Evoluzione (με κωδικό Abarth SE050), ήταν η προτελευταία (για πολλούς η τελευταία) εξέλιξη του αυτοκινήτου και φυσικά ένα από τα πιο εικονικά μοντέλα της Lancia. Το αυτοκίνητο της δημοπρασίας έχει λιγότερα από 13.000 χιλιόμετρα και αναμένεται να ξεπεράσει τα 162.000 ευρώ (180.000 δολάρια).

Advertisement
Advertisement

Για να καταλάβετε το μέγεθος, το ποσό (στην Αμερική όπου γίνεται η δημοπρασία) ισούται με την τιμή τριών ολοκαίνουργιων Alfa Romeo: Μίας Spider 4C (67.150 δολάρια) για την χαρά της οδήγησης, μιας Stelvio (41.345 δολάρια) για να πηγαίνετε στο Super Market με στυλ και μίας Giulia Quadrifoglio (74.245 δολάρια) για τις επίσημες εμφανίσεις σας. Τα παραπάνω θα σας κοστίσουν 182.740 δολάρια και ίσως λιγότερα αν παραγγείλετε και τα τρία από τον ίδιο έμπορο.

Advertisement

Το αυτοκίνητο, είναι βαμμένο μαύρο, (σπάνιο χρώμα για Deltona) και άνηκε στον Ιταλό Χρυσό Ολυμπιονίκη, Alberto Tomba. Την Lancia του είχε κάνει δώρο, η οικογένεια Agnelli (ιδιοκτήτρια της Fiat-Lancia). Ο Tomba ήταν ένας από περίπου 30 διάσημους/ VIP’s οι οποίοι πήραν δώρο μία Delta Integrale, από την οικογένεια Agnelli. Μάλιστα η δική του Deltona είναι η μοναδική με τις αναβαθμίσεις «Evoluzione 2» (κόκκινη κεφαλή στον κινητήρα και bucket καθίσματα με επένδυση αλκαντάρα). Έχει υπερτροφοδοτούμενο τετρακύλινδρο κινητήρα που παράγει 210 ίππους.

Advertisement

Σύμφωνα με τον οίκο δημοπρασιών, η  Delta HF Integrale ήταν πρόσφατα συντηρημένο και οι εικόνες δείχνουν ότι έχει διατηρηθεί καλά τα τελευταία 28 χρόνια. Οι τιμές για τα μοντέλα Delta HF Integrale αυξάνονται τα τελευταία χρόνια καθώς όλο και περισσότεροι εκτιμούν πόσο ιδιαίτερο είναι το αυτοκίνητο.