Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Μία παρατημένη Lamborghini Countach είναι πραγματικός θησαυρός

Ελλάδα 14:18
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μία παρατημένη Lamborghini Countach είναι πραγματικός θησαυρός

ΝΕΑ

Μία παρατημένη Lamborghini Countach είναι πραγματικός θησαυρός

ΝΕΑ

Θυμάστε πως είναι να βρίσκεις παλιά και πεταμένα αντικείμενα, όπως βιβλία, φωτογραφίες, δίσκους μουσικής που είχαν στην κατοχή τους οι προ-παππούδες και οι προ-γιαγιάδες σας; Πολλές φορές τα συγκεκριμένα αντικείμενα μας είναι εντελώς αδιάφορα, που προσπαθούμε να τα ξεφορτωθούμε. Στην περίπτωση του νεαρού της ιστορίας, η κατάσταση είναι εντελώς διαφορετική.

Advertisement
Advertisement

 

Του ΚΩΣΤΑ ΧΑΡΙΑΤΗ

Advertisement
Advertisement

Ο συγκεκριμένος Αμερικάνος, κατά την διάρκεια «ανασκαφής» της παλιάς αποθήκης του προ-παππού του βρήκε ένα πραγματικό θησαυρό, ένα χαρακτηριστικό barn find (κλασικά οχήματα παρατημένα για δεκαετίες μέσα σε αχυρώνες). Πρόκειται για μία Lamborghini Countach μοντέλο του 1981, η οποία σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του αποτέλεσε δώρο του παππού προς την γιαγιά και η οποία βρισκόταν εγκαταλελειμμένη και ακινητοποιημένη για 20 χρόνια.

bb93cece-lamborghini-countach-barn-find-2-chariatis-530

Από τις φωτογραφίες μπορούμε να συμπεράνουμε ότι η συγκεκριμένη Lambo είναι μία Countach 5000 S, ένα περιορισμένης παραγωγής μοντέλο (321 συνολικά κομμάτια), η οποία διέθετε έναν ατμοσφαιρικό V12 κινητήρα 4,8 λίτρων με ισχύ 375 ίππων. Η παραπάνω ιπποδύναμη μεταφερόταν στους πίσω τροχούς μέσω ενός χειροκίνητου κιβωτίου 5 σχέσεων. Παρά την κακή κατάστασή της, το συγκεκριμένο μοντέλο κοστολογείται στα 300.000 δολάρια, ενώ μετά την ανακατασκευή η τιμή θα αυξηθεί στα 500.000 δολάρια.

Advertisement

c977c08d-lamborghini-countach-barn-find-5-chariatis-640

Όπως δηλώνει και ο δισέγγονος, η Countach είχε αγοραστεί το 1989, καθώς ο προπάππους είχε μεγαλεπήβολα σχέδια που αφορούσαν την δημιουργία μίας επιχείρησης ενοικιαζόμενων πολυτελών αυτοκινήτων. Επειδή όμως τα ασφαλιστικά κόστη ήταν υψηλά, αποφάσισε να την κλείσει, κρατώντας για τον εαυτό του τόσο την Lamborghini όσο και μία Ferrari 308 GTS.

Advertisement