Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Μια μοναδική Maserati Quattroporte

Ελλάδα 19:47
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Μια μοναδική Maserati Quattroporte

ΝΕΑ

Μια μοναδική Maserati Quattroporte

ΝΕΑ

Τον επόμενο ιδιοκτήτη της ψάχνει μια μοναδική χειροποίητη Maserati Quattroporte η οποία έχει αποκτήσει μια πανέμορφη Shooting Brake σιλουέτα.

Advertisement
Advertisement

Η Masereti δεν προχώρησε ποτέ στην παραγωγή της Quattroporte σε κάποια διαφορετική έκδοση αμαξώματος πέραν του γνωστού σεντάν. Ωστόσο αυτό δεν εμπόδισε έναν φανατικό φίλο της ιταλικής φίρμας ο οποίος όμως αναζητούσε και την πρακτικότητα ενός Stationwagon ή ακόμα και ενός πιο εκλεπτυσμένου Shooting Brake.

Ο βρετανός απευθύνθηκε σε αρκετές βιοτεχνίες μετασκευών της Μ. Βρετανίας όμως οι προσφορές που δεχόταν για την ολοκλήρωση του project που αναζητούσε ήταν ιδιαίτερα υψηλές καθώς ξεπερνούσαν τις 200.000 λίρες πλέον του κόστους για την αγορά μιας Quattroporte. Η αναζήτησή του τον οδήγησε τελικά στον Adam Redding έναν έμπειρο τεχνίτη που ασχολείται με τις ανακατασκευές σπάνιων μοντέλων της Jaguar, της Aston Martin, της Ferrari κ.α. ο οποίος και δέχθηκε την πρόκληση. Η μετατροπή ξεκίνησε με την αφαίρεση του μεγαλύτερου μέρους της οροφή και του τμήματος του αμαξώματος πίσω από την τρίτη κολώνα ενώ στη συνέχεια φτιάχτηκαν σχέδια και κατασκευάστηκαν με βάση αυτά τα απαραίτητα τμήματα για τη διαμόρφωση της νέας σιλουέτας.

Advertisement
Advertisement

Θα πρέπει να παραδεχτούμε πως οι αναλογίες είναι τόσο ισορροπημένες και το σχήμα τόσο όμορφο που οποιοσδήποτε θα μπορούσε να πιστέψει πως πρόκειται για μια εργοστασιακή προσπάθεια. Για την ολοκλήρωση της μετατροπής χρειάστηκαν περίπου 1.500 εργατοώρες και σίγουρα πρόκειται για μια δουλειά που θα ικανοποιούσε και τον πλέον απαιτητικό με προσοχή στη κάθε λεπτομέρεια καθώς αξίζει να σημειώσουμε πως έχει τοποθετηθεί μέχρι και ηλεκτρικά ανοιγόμενη πίσω πόρτα. Η αγγελία στην οποία εμφανίζεται το αυτοκίνητο δεν αναφέρει την τιμή πώλησης όμως σημειώνεται πως το αυτοκίνητο αν και μοντέλο του 2016 έχει στο οδόμετρο μόλις 14.023 χιλιόμετρα.