Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Μια Mercedes-Benz 280E «πετάει» στην Autobahn (video)

Ελλάδα 8:51
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Μια Mercedes-Benz 280E «πετάει» στην Autobahn (video)

ΝΕΑ

Μια Mercedes-Benz 280E «πετάει» στην Autobahn (video)

ΝΕΑ

Αν και διανύει ήδη την πέμπτη δεκαετία ζωής η συγκεκριμένη Mercedes-Benz 280E του 1973 δεν παύει να εντυπωσιάζει με την μεγαλοπρέπεια και την ικανότητά της στη γερμανική Autobahn.

Advertisement
Advertisement

Έχουμε συνηθίσει να συνδέουμε την εικόνα των κλασσικών αυτοκινήτων με κάτι εύθραυστο που έχει ανάγκη από ντελικάτους χειρισμούς και που φυσικά απεχθάνεται την πίεση. Ωστόσο υπάρχουν κάποια video που μας υπενθυμίζουν πως αυτός ο κανόνας δεν είναι και τόσο γενικός.

Πολλές φορές έχουμε απολαύσει αγώνες με κλασικά αυτοκίνητα που σε κρατούν στις μύτες των ποδιών από το πρώτο έως το τελευταίο λεπτό. Ή άλλα video όπως αυτό που ακολουθεί και το οποίο μας βάζει στη θέση του οδηγού μιας Mercedes-Benz 280E του 1973 η οποία κινείται στην διάσημη γερμανική Autobahn και όχι μόνο καταφέρνει να φθάσει και να ξεπεράσει τα 200 χλμ./ώρα αλλά κινείται με αυτό τον ρυθμό για αρκετά λεπτά.

Advertisement
Advertisement

Βέβαια αυτό το εκπληκτικό εγχείρημα δεν είναι τυχαίο καθώς πρόκειται για μια 280E σε εξαιρετική κατάσταση με προσεκτική συντήρηση σε όλη τη διάρκεια των 47 ετών της. Ο ιδιοκτήτης στο video αναφέρει πως το αυτοκίνητο έχει 185 ίππους οπότε φορά τον ατμοσφαιρικό εξακύλινδρο σε σειρά κινητήρα των 2.7 λίτρων. Ίσως με τα σημερινά δεδομένα η απόδοση να μην εντυπωσιάζει όμως για εκείνη την εποχή αυτά τα νούμερα ήταν προνόμιο πολύ λίγων και ξεχωριστών αυτοκινήτων.