Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Μία Mercedes-AMG C63 S από τα χέρια της VATH

Ελλάδα 5:11
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Μία Mercedes-AMG C63 S από τα χέρια της VATH

ΝΕΑ

Μία Mercedes-AMG C63 S από τα χέρια της VATH

ΝΕΑ

Οι τεχνικοί του βελτιωτικού οίκου VATH παρουσιάζουν το νέο τους δημιούργημα, μία Mercedes-AMG C63 S, της οποίας η συνολική ισχύ έχει ανέβει σε ασύλληπτα για τα δεδομένα της κατηγορίας, επίπεδα, ξεπερνώντας ακόμη και αυτά μεγαλύτερων μοντέλων της γερμανικής φίρμας.

Advertisement
Advertisement

 

Του ΚΩΣΤΑ ΧΑΡΙΑΤΗ

Advertisement
Advertisement

Η ισχύς της εργοστασιακής Mercedes-AMG C63, ακόμη και στην πιο «καυτή» έκδοση S δεν καταφέρνει να ξεπερνά τους 510 ίππους, κάτι που έδωσε το έναυσμα στους μηχανικούς της VATH να επικεντρωθούν στο πως θα κάνουν το γερμανικό μοντέλο ακόμη πιο ισχυρό. Τι έκαναν λοιπόν; Πήραν τον biturbo V8 κινητήρα των 4,0 λίτρων και ανέλαβαν έργο, ξεκινώντας από την τοποθέτηση του βελτιωτικού κιτ V63 RS, το οποίο χάρη στους βελτιωμένους υπερσυμπιεστές, το νέο down pipe και το νέο ψυγείο λαδιού, ανέβασε την ισχύ στους 700 ίππους.

mercedes-amg-c63-s-by-vath (2)-chariatis-530

Φυσικά, εκτός της ιπποδύναμης, βελτιωμένη είναι και η μέγιστη τιμή της ροπής, που πλέον έχει σκαρφαλώσει στα 91,7 kgm, από τα 71,4 της εργοστασιακής έκδοσης της C63 S, γεγονός που σε συνδυασμό με το νέας ρύθμισης διπλού συμπλέκτη AMG SPEEDSHIFT MCT των 7 σχέσεων, προσφέρει καλύτερες επιδόσεις, με το 0-100 km/h να φτάνει τα 3,3 δευτερόλεπτα και την τελική ταχύτητα να αγγίζει τα 340 km/h.

Advertisement

mercedes-amg-c63-s-by-vath (1)-chariatis-640

Η C 63 S της VATH έχει επίσης χειροποίητη εξάτμιση, ενισχυμένα φρένα με εμπρός δίσκους 390 mm, τοποθετημένους σε ζάντες 20 ιντσών καθώς και ρυθμιζόμενη ανάρτηση, που χαμηλώνει το συνολικό ύψος κατά 0,4 cm. Αλλαγές, κυρίως αισθητικής φύσεως, υπάρχουν και στο εσωτερικό, όπως το νέο πίνακα οργάνων και τα παχιάς επένδυσης πατάκια. Για όσους θέλουν να υπολογίσουν το κόστος, θα πρέπει να υπολογίσουν 23.000 ευρώ επιπλέον.

Advertisement