Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Μια Ford Mustang GT που δεν έμεινε μόνο στα σχέδια

Ελλάδα 22:46
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Μια Ford Mustang GT που δεν έμεινε μόνο στα σχέδια

ΝΕΑ

Μια Ford Mustang GT που δεν έμεινε μόνο στα σχέδια

ΝΕΑ

Ένα concept που δεν έμεινε στα ψηφιακά αρχεία ενός καλλιτέχνη, αλλά θα βρίσκεται με “σάρκα και οστά” στην επερχόμενη έκθεση αυτοκινήτου της SEMA.

Advertisement
Advertisement

Σε έναν μήνα θα πραγματοποιηθεί η ετήσια έκθεση αυτοκινήτου SEMA στο Las Vegas, στην οποία παίρνουν μέρος πολλές αυτοκινητοβιομηχανίες και βελτιωτικές εταιρείες. Στο συγκεκριμένο αμερικάνικο σαλόνι συναντάει κανείς συνήθως τα πιο φουτουριστικά και πρωτότυπα βελτιωμένα αυτοκίνητα, ενώ ένα από αυτά θα είναι και η εικονιζόμενη Ford Mustang GT.

O Ryan Blaney, οδηγός αγώνων NASCAR, συνεργάστηκε με τον διάσημο φωτογράφο αυτοκινήτων, Larry Chen, για τη δημιουργία μιας μοναδικής Mustang σε μαύρη, κόκκινη και ασημί απόχρωση, η οποία μάλιστα αποτίει φόρο τιμής στο Ford GT, που ολοκλήρωσε το 1966 τον 24ωρο αγώνα Daytona. Τα εύσημα για τη σχεδίαση του concept πηγαίνουν στον Khyzyl Saleem με αρκετές αξιοσημείωτες πινελιές, όπως είναι οι ιδιαίτερες ζάντες 20 ιντσών και το σύστημα ανάρτησης. Μεγάλη όμως βαρύτητα δόθηκε στον κινητήρα που φωλιάζει κάτω από το καπό. Εκεί συναντάμε τον γνώριμο 5λιτρο V8, ο οποίος δέχτηκε ειδική περιποίηση με αποτέλεσμα να αποδίδει λίγο πάνω από 700 ίππους και 830 Nm ροπής. Παράλληλα, η ξεχωριστή Mustang διαθέτει και νέα εξαγωγή και πιο αποδοτικά φρένα από την εταιρεία Galpin Auto Sports.

Advertisement
Advertisement

Το εσωτερικό έχει τροποποιηθεί με τα highlights να είναι τα bucket καθίσματα, καθώς και το τιμόνι τύπου NASCAR. Οι εμπρός επιβάτες μπορούν να δεθούν με ασφάλεια χάρη στις ζώνες έξι σημείων. Αξίζει να σημειωθεί ότι επελέχθη το 6άρι χειροκίνητο κιβώτιο, έναντι του αυτόματου κιβωτίου 10 σχέσεων που διαθέτει η Ford.

Η μοναδική “Stang” αποκαλύφθηκε επίσημα την Κυριακή σε αγώνα NASCAR, ωστόσο θα βρίσκεται και στις 5 Νοεμβρίου, στην Έκθεση Αυτοκινήτου της SEMA.