Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Μια Ferrari που θα θέλαμε να δούμε

Ελλάδα 12:00
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μια Ferrari που θα θέλαμε να δούμε

ΝΕΑ

Μια Ferrari που θα θέλαμε να δούμε

ΝΕΑ

Πολλές φορές η έμπνευση ανεξάρτητων σχεδιαστών φέρνει στη επιφάνεια σχέδια που πολλοί θα ήθελαν να τα δουν να πραγματοποιούνται και ένα από αυτά είναι σίγουρα η Ferrari F42

Advertisement
Advertisement

Αν και η Ferrari δεν έχει δώσει κάποια ένδειξη πως υπάρχει πρόθεση για αναβίωση της θρυλικής F40 είναι γεγονός πως πολλοί θα ήθελαν να δουν μια σύγχρονη εκδοχή του ίσως πιο διάσημου μοντέλου στην ιστορία της εταιρίας. Ένας από αυτούς πρέπει να είναι και ο πολωνός σχεδιαστής Pawel Breshke Czyzewski ο οποίος παρουσίασε μια ψηφιακή απεικόνιση με πρωταγωνίστρια τη Ferrari F42.

Η ολοκλήρωση του σχεδίου σύμφωνα με το δημιουργό της διήρκησε επτά μήνες και είναι ξεκάθαρο πως ο Czyzewski δεν είχε σαν στόχο να παρουσιάσει τον πιθανό αντικαταστάτη κάποιου μοντέλου από τη σύγχρονη γκάμα της Ferrari αλλά να δημιουργήσει την σπίθα που ίσως θα βάλει στο μυαλό των κατάλληλων προσώπων την ιδέα της αναβίωσης της F40 σύμφωνα με τους σύγχρονους κανόνες σχεδιασμού. Ο σχεδιαστής παραδέχεται πως το αποτέλεσμα που έχει προκύψει δεν αν και έχει σαν βασική ιδέα την F40 έχει παράλληλα επιρροές από πολλά ακόμα μοντέλα, κυρίως της σύγχρονης γκάμας, της Ferrari.

Advertisement
Advertisement

Μεταξύ των πιο χαρακτηριστικών στοιχείων είναι βέβαια η πίσω αεροτομή που σαφώς αποτελεί κληρονομία από την F40 αν και η Ferrari στα σύγχρονα μοντέλα της δείχνει να αποφεύγει τις μεγάλες αεροτομές. Αντίστοιχα ξεχωριστή αισθητικά είναι η σειρά LED που παίζει το ρόλο των φώτων στο εμπρός μέρος αλλά και ο τεράστιος πίσω διαχύτης που σαφώς είναι απαραίτητο στοιχείο σε τέτοια supercar προκειμένου να εξασφαλίζεται η ευστάθεια σε υψηλές ταχύτητες.

 

Advertisement

 

 

Advertisement