Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Μια Ferrari 812 Superfast στα χρώματα του Stirling Moss!

Ελλάδα 4:42
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Μια Ferrari 812 Superfast στα χρώματα του Stirling Moss!

ΝΕΑ

Μια Ferrari 812 Superfast στα χρώματα του Stirling Moss!

ΝΕΑ

Οι κατασκευαστές υπεραυτοκινήτων ακολουθούν πιστά τις επιθυμίες των πελατών τους όσον αφορά στα έξτρα στοιχεία που θέλουν. Έτσι μερικές φορές δημιουργούνται πραγματικά ξεχωριστά μοντέλα όπως αυτή εδώ η Ferrari 812 Superfast στα χρώματα του Sir Stirling Moss. ΤΟΥ ΘΟΔΩΡΗ ΞΥΔΗ

Advertisement
Advertisement

O Βρετανός Sir Stirling Moss θεωρείται από πολλούς ως ο κορυφαίος πιλότος της Formula 1 που δεν κατάφερε ποτέ να κερδίσει το παγκόσμιο πρωτάθλημα, έχοντας καταλάβει 4 φορές την 2η θέση και άλλες τρεις την 3η μέσα σε ένα διάστημα επτά ετών.

ferrari-812-superfast-stirling-moss-640-3

Ο 88χρονος πλέον Moss, εξακολουθεί φυσικά να θεωρείται θρύλος εντός και εκτός Ηνωμένου Βασιλείου με πολύ καλή απόδειξη την συγκεκριμένη Ferrari 812 Superfast. Ο τυχερός Βρετανός ιδιοκτήτης της την παρίγγειλε στο σκούρο μπλε χρώμα της 250 SWB Berlinetta Competizione με την οποία ο Sir Moss κέρδισε αγώνες την 10ετία του 1960, αν και δεν γνωρίζουμε αν το χρώμα εκείνη την εποχή ήταν ματ όπως στην Superfast.

Advertisement
Advertisement

ferrari-812-superfast-stirling-moss-640-2

Το αυτοκίνητο βάφτηκε από το ειδικό τμήμα της Ferrari και φέρει και τις λευκές λεπτομέρεις του αγωνιστικού του Sir Moss για την ακόμη πιο πιστή αναπαράσταση του concept.

ferrari-812-superfast-stirling-moss-1000

Advertisement

Αυτή πάντως δεν είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε μια σύγχρονη Ferrari στα χρώματα του μεγάλου Βρετανού πιλότου καθώε η ιταλική εταιρία, για να γιορτάσει τα 70 χρόνια της το 2016 παρουσίασε μία σειρά από αυτοκίνητα βαμμένα σε διάφορα χρώματα, μεταξύ των οποίων και του Sir Moss.