Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Μία επετειακή έκδοση της Rolls-Royce Ghost

Ελλάδα 5:08
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Μία επετειακή έκδοση της Rolls-Royce Ghost

ΝΕΑ

Μία επετειακή έκδοση της Rolls-Royce Ghost

ΝΕΑ

Για την Rolls-Royce φέτος είναι μία ιδιαίτερη χρονιά. Ο Βρετανός κατασκευαστής πολυτελών αυτοκινήτων γιορτάζει την 101η επέτειο της επίτευξης ενός πολύ σημαντικού γεγονότος. Πιο αναλυτικά το 1907, καταρρίφθηκε το ρεκόρ αντοχής μεγάλης απόστασης, με μία Silver Ghost, που οδηγούσαν οι Charles Rolls, Claude Johnson και Sir Henry Royce, να διανύει συνολικά 23.127 km χωρίς στάση.

Advertisement
Advertisement

 

Του ΚΩΣΤΑ ΧΑΡΙΑΤΗ

Advertisement
Advertisement

Θέλοντας να τιμήσει το παραπάνω γεγονός, η Rolls-Royce λανσάρει μία ειδική έκδοση της Ghost, έχοντας την κωδική ονομασία Silver Ghost Collection, η οποία θα παραχθεί σε μόλις 35 μοντέλα. Η συγκεκριμένη έκδοση αποτελεί προϊόν του τμήματος εξατομίκευσης της εταιρείας και θα συναρμολογείται στη μονάδα παραγωγής του Goodwood.

rolls-royce-silver-ghost-collection (2)-chariatis-530

Κάθε ένα από τα συγκεκριμένα μοντέλα είναι βαμμένο σε ασημί cassiopeia silver χρώμα, θυμίζοντας το ένδοξο παρελθόν, μία διαδικασία που χρειάζεται οχτώ εργατοώρες, ενώ το ίδιο χρώμα, που περιέχει στοιχεία από ασήμι, έχει χρησιμοποιηθεί και για τη βαφή της οροφής. Μία επίσης μοναδική λεπτομέρεια είναι η κατασκευή της εμπρός μάσκας, που διαθέτει επικάλυψη από χαλκό και το θρυλικό έμβλημα Spirit of Ecstasy, το οποίο διαθέτει την ένδειξη «AX201», που είναι η πινακίδα κυκλοφορίας της αρχικής Silver Ghost.

Advertisement

rolls-royce-silver-ghost-collection (1)-chariatis-640

Στο εσωτερικό, η καμπίνα είναι επενδυμένη με δέρμα σε πράσινο δέρμα (Forest Green), ενώ υπάρχουν ασημένιες λεπτομέρειες στις πόρτες. Η κεντρική κονσόλα ενσωματώνει θήκες για τα γυαλιά ηλίου, με τον οδηγό και τους επιβάτες να απολαμβάνουν τα τελευταίας τεχνολογίας gadgets.

Advertisement