Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Μία Chiron Sport για τα 110 χρόνια της Bugatti

Ελλάδα 18:02
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Μία Chiron Sport για τα 110 χρόνια της Bugatti

ΝΕΑ

Μία Chiron Sport για τα 110 χρόνια της Bugatti

ΝΕΑ

Αν τα μοντέλα της Bugatti είναι συνηθισμένα για εσάς τότε η Chiron Sport, το αυτοκίνητο με το οποίο θα γιορτάσει η Bugatti την επέτειο των 110 χρόνων της, θα σας κεντρίσει το ενδιαφέρον.

Advertisement
Advertisement

 

Η ανακοίνωση της Bugatti προειδοποιεί πως η Sport έκδοση της Chiron, θα είναι πολύ hardcore. Το μοντέλο αποτίει φόρο τιμής στη Γαλλία, όπου βρίσκεται το εργοστάσιο του Molsheim με το μπλε, λευκό και κόκκινο μοτίβο της γαλλικής σημαίας.

Advertisement
Advertisement

Το αμάξωμα από ανθρακονήματα καλύπτεται με το ματ μπλε χρώμα και στο σχήμα “C” πλευρικό προφίλ που περιβάλλει τον θάλαμο επιβατών. Το hypercar διαθέτει την οροφή Sky View Roof, η οποία αποτελείται από διπλά τζάμια που δεν… κλέβουν ύψος από το κεφάλι του οδηγού και του επιβάτη.

Η Chiron Sport “110 ans Bugatti” πατά σε ματ μαύρες ζάντες αλουμινίου σε συνδυασμό με μπλε δαγκάνες φρένων (σε έντονο χρώμα) για να συμπληρώσουν το φινίρισμα του αμαξώματος. Οι λεπτομέρειες είναι σημαντικές για τους αγοραστές της Chiron και αυτό το γνωρίζουν καλά στην Bugatti. Έτσι ακόμα και το καπάκι του ρεζερβουάρ είναι από αλουμίνιο το οποίο έχει υποστεί αμμοβολή και είναι γυαλισμένο με το χέρι για να αποκτήσει αυτή την ιδιαίτερη εμφάνιση, ενώ έχει πάνω του την γαλλική σημαία (θα την βρείτε επίσης στα καπάκια του καθρέφτη και στην κάτω πλευρά του πίσω spoiler).

Advertisement

Στο εσωτερικό τα καθίσματα στα προσκέφαλα έχουν το λογότυπο “110 ans Bugatti”, το τιμόνι είναι καλυμμένο με μπλε δέρμα και οι επενδύσεις έχουν ανθρακονήματα. Ακόμη και το κλειδί έχει μπλε, λευκή και κόκκινη εμφάνιση χάρη σε τρία ραμμένα δερμάτινα μπαλώματα στις πλευρές.

Για να βλέπετε πως οδηγείτε κάτι ξεχωριστό, υπάρχει μία πλακέτα, που βρίσκεται στον αποθηκευτικό χώρο της κεντρικής κονσόλας. Είναι κατασκευασμένη από ασημί με ένθετα σμάλτου σε βάση από ίνες άνθρακα.

Advertisement

Δεν υπάρχουν αναβαθμίσεις σε σχέση με την κανονική Chiron Sport, σε ότι αφορά τον κινητήρα. Το μοτέρ W16 των 8.000 κ.εκ. αποδίδει 1.479 ίππους και 1500 Nm ροπής. Η Sport έκδοση της Chiron είναι 40 κιλά ελαφρύτερη χάρη σε μια γενναιότερη χρήση ινών άνθρακα, ακόμη και για τους υαλοκαθαριστήρες.

Η Bugatti θα περιορίσει την παραγωγή της Chiron “110 ans Bugatti” σε μόλις 20 μονάδες.

Advertisement