Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Μία BMW X4 M για τον ταχύτερο του MotoGP

Ελλάδα 9:51
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Μία BMW X4 M για τον ταχύτερο του MotoGP

ΝΕΑ

Μία BMW X4 M για τον ταχύτερο του MotoGP

ΝΕΑ

Κάθε χρόνο πριν από το Ισπανικό Grand Prix του MotoGP στην πίστα Jerez de la Frontera, η BMW και η M GmbH παρουσιάζουν παραδοσιακά το αυτοκίνητο / έπαθλο του BMW M Award winner. Του αναβάτη με τις περισσότερες pole position μέσα στην χρονιά.

Advertisement
Advertisement

 

Η έναρξη των Ευρωπαϊκών αγώνων, για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα των MotoGP, σηματοδοτεί την παρουσίαση του επάθλου για τον BMW M Award winner (φέτος είναι η 17η χρονιά). Κάθε χρόνο από το 2003 η BMW και το M division ως «Επίσημος χορηγός οχημάτων για τα MotoGP» δίνει στο τέλος της σεζόν ένα «M» μοντέλο της, στον αναβάτη με τις περισσότερες pole position.

Advertisement
Advertisement

Για το 2019 ο ταχύτερος όλων εκτός από την δόξα θα κερδίσει και μία BMW X4 M (510 ίππων) στο χρώμα Toronto Red Metallic (Τορόντο κόκκινο μεταλλικό).

«Κάθε χρόνο είμαστε ενθουσιασμένοι, όταν μας παρουσιάζουν ποιο μοντέλο της BMW M GmbH θα είναι το βραβείο του M Award» δήλωσε ο Pau Serracanta, Διευθύνων Σύμβουλος του Εμπορικού Τμήματος της Dorna Sports , κατά την αποκάλυψη και πρόσθεσε: «Είμαστε πολύ περήφανοι που έχουμε την BMW M GmbH, έναν ισχυρό και αξιόπιστο συνεργάτη εδώ και 20 χρόνια.»

Advertisement

Η BMW X4 M, έχει τον ισχυρότερο εξακύλινδρο βενζινοκινητήρα, που έχει τοποθετηθεί σε μοντέλο BMW M. Η νέα μονάδα αποδίδει 510 ίππους από 3000 κ.εκ. με τεχνολογία M TwinPower Turbo, ενώ η μέγιστη ροπή είναι 600 Nm. Ο νέος κινητήρας υψηλών επιδόσεων συνεργάζεται με μια μετάδοση M Steptronic οκτώ ταχυτήτων με Drivelogic και χρησιμοποιεί το νέο σύστημα M xDrive για κίνηση σε όλους τους τροχούς για να περάσει διοχετεύσει την ισχύ του στο δρόμο. Η BMW X4 M «κάνει» το 0 -100 χλμ. σε 4,1 δευτερόλεπτα.

Την σπορ εμφάνιση του αυτοκινήτου τονίζουν το χρώμα (Toronto Red Metallic), η  δερμάτινη ταπετσαρία Merino Adelaide Grey, καθώς και από άλλα αξεσουάρ όπως: τα M Sport καθίσματα , το M Competition Package και το σύστημα εξάτμισης M Sport. Ένα πρόσθετο αποκλειστικό χαρακτηριστικό για το συγκεκριμένο αυτοκίνητο / έπαθλο του θεσμού είναι το Carbon Exterior Package, το οποίο θα είναι διαθέσιμο για αγορά αργότερα φέτος.

Advertisement

Το βραβείο BMW M Award winner είναι μία από τις πολλές δραστηριότητες της BMW M ως «Επίσημο αυτοκίνητο των MotoGP». Από το 2003, ο αναβάτης MotoGP με τα καλύτερα αποτελέσματα στις κατατακτήριες δοκιμές, κερδίζει ένα αποκλειστικό ειδικά σχεδιασμένο αυτοκίνητο BMW M στο τέλος της σεζόν.

Ο κάτοχος του ρεκόρ (και των περισσότερων M cars) είναι ο Marc Marquez, ο οποίος έχει κερδίσει έξι συνεχόμενα BMW M Awards. Οι Valentino Rossi και Casey Stoner έχουν τρεις νίκες. Ο Jorge Lorenzo έχει δύο νίκες ενώ οι Sete Gibernau και Nicky Hayden έχουν κερδίσει το BMW M Award μία φορά.

Advertisement