Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Μία BMW Σειράς 3 μετατρέπεται σε απόλυτο drift car (video)

Ελλάδα 1:24
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Μία BMW Σειράς 3 μετατρέπεται σε απόλυτο drift car (video)

ΝΕΑ

Μία BMW Σειράς 3 μετατρέπεται σε απόλυτο drift car (video)

ΝΕΑ

Η γενιά E46 της BMW Σειράς 3 αποτελεί ένα από τα αγαπημένα αυτοκίνητα για τους λάτρεις των αγώνων drift, κάτι που ισχύει και στην περίπτωση του Ούγγρου οδηγού Robert Petri.

Advertisement
Advertisement

Το γερμανικό μοντέλο θεωρείται ως η ιδανική βάση για να δημιουργηθεί πάνω σε αυτό ένα αξιόλογο αυτοκίνητο που με τα ανάλογα περιφερειακά μπορεί να κυριαρχήσει στους αγώνες drift, στους οποίους πρωταγωνιστικό ρόλο έχουν η απόδοση του κινητήρα και η μετάδοση.

Στην περίπτωσή μας έχουμε να κάνουμε με μία αγωνιστική έκδοση της BMW Σειράς 3, η οποία έχει διαμορφωθεί κατάλληλα για τους παραπάνω αγώνες, χάρη στην μαεστρία του ιδιοκτήτη και πολύπειρου οδηγού Robert Petri. Να αναφέρουμε καταρχήν ότι ο συγκεκριμένος οδηγός επέλεξε το πλαίσιο της νεότερης γενιάς E92, το οποίο συνδυάζεται με ένα εξακύλινδρο σε σειρά μοτέρ, γνωστό με τον κωδικό 2JZ και χωρητικότητα 3,4 λίτρα.

Advertisement
Advertisement

Ο εν λόγω κινητήρας αποτελεί προϊόν της Toyota και μας είναι γνωστός από την τοποθέτησή του στη νέα Supra. Εδώ όμως συνδυάζεται με έναν υπερτροφοδότη GT42 της Garret, ο οποίος προσφέρει τα μέγιστα στην μέγιστη απόδοση που φτάνει αισίως τους 940 ίππους στον τροχό και 1.000 στον στρόφαλο. Επίσης, η ροπή των 1.200 Nm μεταφέρεται αποκλειστικά στους πίσω τροχούς μέσω ενός σειριακού κιβωτίου της G-Force, το οποίο διαθέτει συμπλέκτη από ανθρακόνημα για να μπορεί να αντέχει τις μεγάλες δυνάμεις.

Advertisement

Από τη λίστα δεν λείπει το μπλοκέ πίσω διαφορικό καθώς και οι ενισχυμένοι άξονες μετάδοσης. Τέλος, οι επιδόσεις της θηριώδους BMW εξαρτώνται από τις όποιες ρυθμίσεις γίνονται, ανάλογα την πίστα και μπορούν να φτάσουν έως και τα 200 χλμ./ώρα.

Advertisement

Διαβάστε επίσης:

Δικαίωση Newsauto: Καταργήθηκε το τσιπ σε φορτηγά και λεωφορεία!

Στη φάκα της ΕΛΑΣ συμμορία που έχει κλέψει εκατοντάδες αυτοκίνητα

Advertisement

Ελλάδα: Έως και 4.000 ευρώ πληρώνουν εταιρείες ΙΧ σε influencers