Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Μία BMW M5 Competition για την Αστυνομία της Αυστραλίας

Ελλάδα 7:05
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Μία BMW M5 Competition για την Αστυνομία της Αυστραλίας

ΝΕΑ

Μία BMW M5 Competition για την Αστυνομία της Αυστραλίας

ΝΕΑ

Οι παραβάτες ή οι εγκληματίες στην Αυστραλία πλέον θα πρέπει να το σκεφτούν καλά πριν ξεκινήσουν κυνηγητό με την αστυνομία…

Advertisement
Advertisement

Σίγουρα τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα διαθέτουν τον καλύτερο αστυνομικό στόλο οχημάτων στον κόσμο ο οποίος περιλαμβάνει από Renault Twizy έως και Porsche 918 Spyder.

Ωστόσο υπάρχει και η Αστυνομία της Αυστραλίας η οποία έχει εντυπωσιάσει κατά καιρούς έχοντας αποκτήσει Audi RS4 Avant, Mercedes-Benz AMG GLE 63S Coupe, κ.ά. super cars.

Advertisement
Advertisement

Όμως τον Ιούλιο του 2019 κανείς δεν θα περίμενε να ακούσει ότι η Αστυνομία της Βικτώρια στην Αυστραλία απέκτησε μια BMW M5 Competition η οποία γίνεται το πιο γρήγορο περιπολικό στην Αυστραλία χάρη στην τελική ταχύτητα των 305 χλμ./ώρα που διαθέτει ενώ τα 0-100 χλμ. από στάση έρχονται σε μόλις 3,3 δευτερόλεπτα!

Η απόκτησή της κόστισε 229.000 δολάρια και το όχημα αποκτήθηκε με τραπεζικό δανεισμό ενός διάρκειας ενός έτους.

Advertisement

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του BMW Group της Αυστραλίας, Βικράμ Πάουα, δήλωσε ότι: «Οι 530ds εντυπωσίασαν τις Αρχές με τη δύναμη αλλά και το συνδυασμό απόδοσης και άνεσης. Τα συγκεκριμένα μοντέλα προσδίδουν υψηλή αξία κύκλου ζωής για την αστυνομία της Βικτώρια. Τώρα με την BMW M5 Competition να εισέρχεται στην υπηρεσία της Αστυνομίας της Βικτώρια, το επίπεδο απόδοσης έχει ξεπεράσει την κλίμακα καθώς η ασφάλεια που προσδίδει η τετρακίνηση xDrive αλλά και η συνολικές δυνατότητες της M5 Competition την καθιστούν το πλέον κατάλληλο αυτοκίνητο για τα καθήκοντα της αστυνομίας».

Δεν είναι καθημερινά να βλέπουμε ένα μεγάλο πολυτελές sedan με ένα V8 4.4-λίτρων twin-turbo που παράγει 617 ίππους και 750 Nm ροπής να «υπηρετεί» το αστυνομικό καθήκον.

Advertisement

Τα τυπικά φώτα αστυνομικών αυτοκινήτων στην οροφή, οι αεραγωγοί και οι πινακίδες κυκλοφορίας καθιστούν την BMW M5 Competition ακόμη πιο επιβλητικό αυτοκίνητο, γεγονός που με τη σειρά του θα πρέπει να κάνει τους συμμετέχοντες στην κυκλοφορία να υπακούουν στους νόμους περί ταχύτητας.

Με τέτοιο αυτοκίνητο στο στόλο περιπολικών είναι σίγουρο ότι θα αυξηθούν οι αιτήσεις πρόσληψης τροχονόμων στο τμήμα της Βικτώρια…

Advertisement

Στην Ελλάδα από την άλλη μεριά τα περιπολικά της ΕΛΑΣ βρίσκονται στην χειρότερη κατάσταση που μπορεί να υπάρξει σε αυτοκίνητα εξαιτίας της παλαιότητάς τους αλλά και της προχειρότητας των επισκευών που πραγματοποιούν τα αστυνομικά τμήματα προκειμένου να κάνουν οικονομία…