Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Μία BMW M3 CSL με χειροκίνητο κιβώτιο (video)

Ελλάδα 9:40
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Μία BMW M3 CSL με χειροκίνητο κιβώτιο (video)

ΝΕΑ

Μία BMW M3 CSL με χειροκίνητο κιβώτιο (video)

ΝΕΑ

Η εκπληκτική M3 CSL (Ε46) πλέον κυκλοφορεί σε μία και μοναδική έκδοση με manual κιβώτιο.

Advertisement
Advertisement

 

Ένα από τα πιο συναρπαστικά μοντέλα της BMW M ήταν και θα είναι η έκδοση CSL (Coupe Sport Lightweight) της M3 (E46), η οποία παρουσιάστηκε το 2003. Και ενώ οι κριτικές του ειδικού Τύπου, αλλά και των κατόχων της ήταν πέρα για πέρα ενθουσιώδεις, υπήρχε μία «γκρι ζώνη», η λειτουργία του αυτόματου κιβωτίου SMG. Να αναφέρουμε ότι το συγκεκριμένο κιβώτιο αποτελούσε κομμάτι του βασικού εξοπλισμού της M3 CSL, ενώ εν αντιθέσει με την «απλή» M3, ο ενδιαφερόμενος αγοραστής δεν είχε την εναλλακτική του χειροκίνητου κιβωτίου έξι σχέσεων.

Advertisement
Advertisement

Εν έτη 2020 και στη Μεγάλη Βρετανία εμφανίζεται μία M3 CSL με χειροκίνητο κιβώτιο. Βέβαια, η συγκεκριμένη έκδοση αποτελεί μετατροπή της εταιρείας «Everything’s M3» που ανήκει σε έναν πρώην μηχανικό της F1, τον Darragh Doyle. Πως όμως συμπεριφέρεται η γερμανικά καλλονή στο δρόμο, μετά τις επεμβάσεις στο κιβώτιο. Ο γνωστός Βρετανός δημοσιογράφος και λάτρης του αυτοκινήτου, Henry Catchpole είχε την τύχη να το οδηγήσει και να δηλώσει εμφανώς ενθουσιασμένος το πόσο έχει μεταμορφωθεί προς το καλύτερο, κυρίως σε ότι αφορά την εμπλοκή του οδηγού. Περισσότερα θα δείτε στο παρακάτω βίντεο.

Απλά να αναφέρουμε ότι η M3 CSL αποτελούσε την σκληροπυρηνική έκδοση της τότε γενιάς E46. Τα βασικά της χαρακτηριστικά ήταν το χαμηλότερο κατά 110 κιλά βάρος, σε σχέση με την M3, αλλά και η αυξημένη ισχύς του εξακύλινδρου ατμοσφαιρικού μοτέρ των 3,2 λίτρων που έφτανε αισίως τους 360 ίππους.

Advertisement