Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Μια από τις μόλις 57 Alpina B12 5.7 Coupe

Ελλάδα 1:55
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Μια από τις μόλις 57 Alpina B12 5.7 Coupe

ΝΕΑ

Μια από τις μόλις 57 Alpina B12 5.7 Coupe

ΝΕΑ

Βασισμένη στην BMW 850 CSi, η συγκεκριμένη Alpina με τον κινητήρα των 5,7 λίτρων είναι ένα ιδιαίτερα σπάνιο αυτοκίνητο- μύθος.

Advertisement
Advertisement

Ένα μοντέλο που θα μπορούσε να είναι ότι και η Ferrari 812 της εποχής μας, παρουσίασε η Alpina τo 1992.

Η Alpina B12 5.7 Coupe που χρησιμοποιεί ως «βάση» την BMW 850CSi είναι ένα από τα χαρακτηριστικότερα μοντέλα μιας εποχής που είχε μεγάλους κινητήρες και μεγάλα coupe, ορίζοντας στην ουσία την κατηγορία των αυτοκινήτων μεγάλου τουρισμού. Οποιοσδήποτε θαυμαστής της E31 BMW 8-Series έχει σίγουρα μια ξεχωριστή θέση στην καρδιά του για το  Alpina B12 5.7 Coupe, καθώς είναι ένα πολύ ιδιαίτερο αυτοκίνητο, που κατασκευάστηκε μόλις σε 57 μονάδες. Ο κινητήρας ήταν ο V12 της BMW με χωρητικότητα 5,7 λίτρων. Είχε μια τροποποιημένη εισαγωγή αέρα, επεμβάσεις στο στροφαλοφόρο άξονα και στους  εκκεντροφόρους, ενώ το σύστημα εξαγωγής ήταν σχεδιασμένο εξ ολοκλήρου από την Alpina.

Advertisement
Advertisement

Αυτό το συγκεκριμένο αυτοκίνητο που «φωνάζει» από μακριά για τις sport διαθέσεις του με το κατακόκκινο χρώμα, τα λευκά αυτοκόλλητα Alpina, έχει επίσης οροφή από ανθρακονήματα με αεραγωγούς. Η εικόνα από το εσωτερικό του δείχνει πως είναι μία από τις μόλις 25 μονάδες που είναι εξοπλισμένες με το 6-τάχυτο χειροκίνητο κιβώτιο της Getrag. Τα υπόλοιπα είχαν μεταδόσεις Shift-Tronic– κάτι που αναφερόταν ευθαρσώς με τη σχετική σήμανση στο πίσω μέρος. Ο V12 απέδιδε 416 ίππους και 570 Nm ροπής, τα οποία για τα δεδομένα εκείνης της εποχής, ήταν εντυπωσιακά. Το 0-100 km / h ήταν υπόθεση 5,8 δευτερολέπτων και η τελική ταχύτητα έφτανε τα 300 χλμ./ώρα. Αξίζει να σημειώσουμε πως η πλέον πρόσφατη δημοπρασία που αφορούσε ένα τέτοιο αυτοκίνητο, ήταν τον περασμένο Φεβρουάριο και το μοντέλο άλλαξε χέρια για κάτι παραπάνω από €270.000.

Δείτε ακόμα:

Advertisement

Περισσότερη δύναμη για τις Alpina B5 και D5 S

H AC Schnitzer κάνει τη BMW M8 Competition ακόμα πιο άγρια

Advertisement

Η Alpina Xb7 των 630 ίππων

 

 

Advertisement